Pribudlo resp. Čo je nové? Rozšírený 2019, 02.mesiac 04.deň prehľad GASTRONÓMIA o 1 nový článok :)

Autor: Igor Krucovčin

Vytvorené: 15. 06. 2015 Tlačiť

 

Pridaný 4. februára 2019 - 1 článok:

Pridané 28. decembra 2016 - Aká je Európska kuchyňa?, Sushi (suši) a Kaškaval.

Pridané 1. septembra 2016 - 6 článkov na tému Zdravá exotika:

Recept na prípravu Gaspača, Recept na osviežujúci drink pre dospelých a článok Kebab.

 

  

Pojmy
Aperitív
Degustácia
Degustátor
 
Recepty a kuchyne
Čaje (recepty na prípravu)
Pitie a príprava čaju
 
Anglická kuchyňa
 
Arabská kuchyňa
 
Bulharská kuchyňa 
Bulharské recepty
Banica so syrom
Kebapčety a kjuftety
Sarmi
Smiľanská fazuľa
Šopský šalát
 
Čínska kuchyňa (všetky články až po článok Francúzska kuchyňa publikované v rámci kurzu Varenie po čínsky)
Zvláštne ingrediencie čínskej kuchyne
Príprava čínskych jedál, čínske menu
Krájanie surovín podrobne
Čínske recepty
Čínske cestoviny
Dočervena dusené kuracie krídelká (Chuang-šao-ťi-čch´/z Chej-pej)
Dračí oheň (Lung-chou/zo S´-čchuanu)
Jarné rolky
Kung-pao
Kura s ananásom
Mäso s bambusom na sladkokyslo (Tchang-cchu ču sun ču-žou/z Kantonu)
Omáčky k pochúťkam čínskej kuchyne (Sladkokyslá omáčka, Sečuánska pálivá omáčka)
Pestrá zeleninová misa „Sien“ (Š´-ťin su cchaj/zo Šen-si)
Pikantné kuracie kocky s arašidami (La-c´ ťi-ting/zo S´-čchuanu)
Pikantné kuracie krídla
Ryba na sladkokyslo (Tchang-cchu jü/zo Šanghaja)
Ryba s tofu (Tou-fu šao-jü/z Pekingu)
Sečuánska polievka štipľavokyslá (S´-čchuang tchang/zo S´-čchuanu)
Sépie so zeleninou (Su-cchuaj mo-jü/z Kantonu)
Sklenené cestoviny so zeleninou
Sladkokyslá polievka
Vegetariánske čínske kapustové rolky (Paj-cchaj ťüan/z Pekingu)
Poznámky a zoznam skratiek k čínskym receptom
 
Francúzska kuchyňa
 
Grécka kuchyňa
Cesto Fyllo
Cibuľový koláč
Plnené baklažány
Teľacina s čiernou fazuľou
 
Kórejská kuchyňa
 
Kuchyňa národov Juhovýchodnej Ázie
 
Maďarská kuchyňa
 
Poľská kuchyňa
 
Rumunská kuchyňa
 
Ruská a Gruzínska kuchyňa a kuchyne ostatných národov bývalého Sovietskeho zväzu
 
Slovenská kuchyňa
 
Bryndzové halušky
Domáce medovníky
Trdelníčky
 
Malokarpatská kuchyňa a jej recepty
Calta
Dusená husacia pečeň
Fazuľová polievka, fyzulnačka
Grobské lokše
Husacia pečeň s jabĺčkami 
Husacina
Lahôdková husacia krv
Lokše 
Lokše s makom 
Oškvarkové pagáčiky
Panenka s dubákovou omáčkou a knofľou 
Pečená hus 
Pečená kačka
Pezinská fazuľovica
Sádlovníky
Scískanice zo zemiakového cesta
Tekvicový prívarok
Tlačenka, presburšt
Zemiaková baba, gerheň
 
Záhorácke recepty
Béleše 
Božie milosti
Cesnačka
Domáce jaternice 
Ďumbierniky (zázvorníky)
Fazuľová kaša
Fazuľová polievka s domácimi rezancami 
Hrachová kaša
Kapustové lokše stupavské
Kvasená kyslá kapusta (stupavská)
Langoše 
Linecké srdiečka
Lokše s makom po záhorácky
Potrhané zemiakové lokše
Stupavské rebierko so strapačkami 
Šišky
Škvarkové pagáčiky
Šmorňa a la cisársky trhanec
Šošovicová kaša
Šúľance
Vajcové trhance
Záhorácka kapustnica 
Záhorácke kysnuté koláčiky
Záhorácky (skalický) trdelník 
Záhorácky bravčový závitok 
Záhorácky guláš
Zázvorníky 
Zelníky
Zemiaková omáčka
 
Srbská, Čiernohorská, Chorvátska a Slovinská kuchyňa
 
Talianska kuchyňa
Hrachová minestra
Pizza so šunkou a salámou na neapolský spôsob
Tortellini v parmezánovej omáčke
 
Slovníky
Slovník vinársko-vinohradníckych slov
Slovník vinársky - pre degustátorov
 
História
História gastronómie (v rokoch)
Na husacích hodoch v minulosti
Príbeh čaju
Slovenská kuchyňa v minulosti
Zabíjačky kedysi
 
Mali by ste vedieť
Bryndza
Cestoviny
Druhy mäsa a ich použitie - Baranie mäso
Druhy mäsa a ich použitie - Bravčové mäso
Druhy mäsa a ich použitie - Hovädzie mäso
Druhy mäsa a ich použitie - Mäso z hydiny
Huby
Káva
Pitie a príprava čaju
Solenie od A po Z, Akú soľ používať a čím všetkým presolené jedlá zachrániť?
Stravovacie obyčaje zahraničných hostí
Už stáročia patria k sebe
 
E-testy
Druhy mäsa - baranie mäso
Druhy mäsa - bravčové mäso
Druhy mäsa - hovädzie mäso
Druhy mäsa - mäso z hydiny 
 
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady