Vytvorené: 24. 08. 2016 Tlačiť

... vôňa je symbolom príťažlivosti, do ktorého sa každodenne odievame. 

 

 

Čuch je veľmi citlivý zmysel a dá sa veľmi rýchlo otupiť. Preto najčastejšie siahame po intenzívnych vôňach. Tajomstvo netkvie v sile parfumu na prvý pokus. Aby sme dosiahli čo najtrvalejší efekt vône, musíme poznať pár nasledujúcich rád. 

Nie je parfum ako parfum

Ak chcete spoznať ozajstnú výdrž parfumu, musíte staviť na kvalitu. Vyšší obsah aromatických olejov a jedinečných ingrediencií si vyžiada aj vyššiu cenu, no odplatou je dlhotrvajúca vôňa. Parfumérie nám ponúkajú viaceré druhy vôní. 

  • Parfum (Extract) - má najvyššie množstvo vonnej parfumovanej zložky, a to 15 až 30 %.
  • Parfumovaná voda (Eau de parfum) - obsahuje 8 až 15 % vonnej parfumovanej kompozície v 85 až 90 % liehu.
  • Toaletná voda (Eau de toilette) - obsahuje len od 4 do 8 % vonnej zložky v 80 % liehu.
  • Kolínska voda (Eau de cologne) - obsahuje 3 až 5 % parfumovanej kompozície v zriedenom 70% liehu. 

Výber parfumu

Parfum si vyberáme podľa vlastného vkusu, pretože bude našou neoddeliteľnou súčasťou. Predpripravené vzorky vôní nikdy neodhalia ich skutočnú hĺbku, preto pri výbere je vhodné skúšať vôňu na vlastnej pokožke. Každý z nás má aj špecifickú vôňu a tá spôsobuje, že jeden a ten istý parfum môže zapôsobiť úplne odlišne na inom používateľovi.

V najlepšom prípade je dobré zvoliť si parfum a aplikovať ho na zápästie z dostatočnej vzdialenosti. Pre odhalenie všetkých tónov vône je ideálne počkať aspoň dvadsať minút, aby sme vôňu parfumu pocítili v harmonickom celku. Privoňajte si raz, dlho a zhlboka a vyberte ten správny! 

Ako dosiahnuť trvácnosť vône

Chcete mať dlhotrvácnu vôňu? Ako na to?

Najlepším podkladom pre aplikovanie vône je čerstvo umyté telo – prevoňajte ho úplne celé! Mnohé značky ponúkajú k parfumom alebo toaletným vodám sprchové gély a telové mlieka, ktoré predpripravia pokožku na použitie parfumu. Ten je záverečnou bodkou v starostlivosti o pokožku. Dôkladne umyte, osušte telo, nakrémujte ho, aby bolo vláčne a otvorené pre použitie vône. 

Vône sa najlepšie rozvíjajú v bodoch, kde sa dá nahmatať pulz. Sú najteplejšie a prekrvené, takýmito „strategickými“ miestami sú vnútorné strany zápästia, lakťová jamka, ušný lalôčik, hrdlová jamka a oblasť kľúčnych kostí. Aplikácia na tieto miesta zaručuje najhlbší rozvoj vône a udržateľnejšiu trvácnosť. 

Ďalšou dobrou radou je použiť kvalitný parfum do vlasov. Vôňa v nich vydrží skutočné dlho. Ale bežne dostupné parfumy obsahujú alkohol, ktorý by mohol vlasy vysušiť, preto takúto aplikáciu odporúčame využiť len z času na čas. Dobrou poistkou je mať mini flakón po ruke, ktorý v prípade potreby môžete použiť pre váš lepší pocit a istotu vône v každej situácii. V lete je efektívnejšie nosiť vôňu na oblečení. Parfum ma tendenciu rýchlejšie sa vytrácať, a preto je dobré zvoliť aplikovanie na oblečenie alebo streknúť párkrát do priestoru a prejsť cez oblak vône.

Vôna pôsobí bezprostredne. Príjemná vôńa dokáže rýchlo zlepšiť náladu, prenikavá a ťažká môže spôsobiť nepokoj. V lete svoj výber zamerajte na citrusové a ľahké kvetinové vône, v zime si môžete dovoliť niečo zmyselnejšie a korenisté. Tak voňajte krásne celý deň.

x Ako používať parfum?
Zdroje
Prevzaté a upravené z:
• Prestige, Júl 2016,
• http://www.wikihow.com/Apply-Perfume-for-a-Date,
• http://www.wikihow.com/Apply-Cologne.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady