Vytvorené: 19. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme: 1 kg polohrubej múky, 150 g masla, 250 g práškového cukru, 100 g droždia, 4-5 žĺtkov, štipku soli, mletý badián, citrónovú kôru, 3-4 dcl teplého mlieka, 1 vajce na potretie, 1 balíček hrozienok.
Postup: do vlažného mlieka s 1 lyžicou cukru rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, cukor a pridáme soľ, rozpustené vychladnuté maslo, žĺtky, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske premiesime a rozdelíme na dve časti. Z každej urobíme tri kúsky, trochu roztlačíme rukou, posypeme hrozienkami, urobíme šúľky a upletieme dva vence. Dáme na vymastený plech, necháme chvíľu kysnúť, potrieme vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre. Cajtu možno zapiecť aj ako vianočku.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |