Tlačiť

Potrebujeme: 1 kg polohrubej múky, 150 g masla, 250 g práškového cukru, 100 g droždia, 4-5 žĺtkov, štipku soli, mletý badián, citrónovú kôru, 3-4 dcl teplého mlieka, 1 vajce na potretie, 1 balíček hrozienok.

Postup: do vlažného mlieka s 1 lyžicou cukru rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, cukor a pridáme soľ, rozpustené vychladnuté maslo, žĺtky, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske premiesime a rozdelíme na dve časti. Z každej urobíme tri kúsky, trochu roztlačíme rukou, posypeme hrozienkami, urobíme šúľky a upletieme dva vence. Dáme na vymastený plech, necháme chvíľu kysnúť, potrieme vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre. Cajtu možno zapiecť aj ako vianočku.

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady