Tlačiť

Potrebujeme: 400 g hrachu, ktorý sme 12 hodín máčali vo vode, 400 g údených bravčových rebierok, 25 g sušených húb, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 zemiaky, 1 polievkovú lyžicu rajčiakového pretlaku, zopár vetvičiek petržlenovej vňate, 1 vetvičku čerstvej šalvie, 2 polievkové lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

1.-Hrach preberieme, umyjeme pod tečúcou vodou, zalejeme 2 litrami vody a varíme vyše dvoch hodín.

2.-Očistené huby máčame 20 minút vo vlažnej vode. Vyberieme, necháme odkvapkať a pokrájame na tenké pásiky. Zemiaky olúpeme a umyjeme. Cibuľu a cesnak olúpeme a posekáme nadrobno.

3.-Rebierka rozdelíme na kúsky dlhé asi 8 až 10 cm.

4.-Vo väčšom hrnci zohrejeme olej, opražíme na ňom cesnak, ktorý hneď vyberieme. Pridáme cibuľu, upražíme ju do zlata a napokon pridáme rebierka, opražíme a miešame, kým sa neopečú z oboch strán.

5.-Pridáme huby, šalviu a zemiaky (ak sú veľké, prekrojíme ich na polovice), rajčiakový pretlak rozriedený polievkovou lyžicou vody, hrach aj s vodou, v ktorej sa varil. Pridáme petržlenovú vňať.

6.-Necháme zovrieť a varíme 40 minút na miernom ohni. Potom vyberieme uvarené zemiaky, roztlačíme ich vidličkou a opäť vložíme do polievky. Varíme ešte 20 minút. Dochutíme soľou a korením.

7.-Polievku podávame veľmi horúcu.

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Simulácie Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady