Vytvorené: 19. 01. 2014 Tlačiť
Potrebujeme: 400 g hrachu, ktorý sme 12 hodín máčali vo vode, 400 g údených bravčových rebierok, 25 g sušených húb, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 zemiaky, 1 polievkovú lyžicu rajčiakového pretlaku, zopár vetvičiek petržlenovej vňate, 1 vetvičku čerstvej šalvie, 2 polievkové lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
1.-Hrach preberieme, umyjeme pod tečúcou vodou, zalejeme 2 litrami vody a varíme vyše dvoch hodín.
2.-Očistené huby máčame 20 minút vo vlažnej vode. Vyberieme, necháme odkvapkať a pokrájame na tenké pásiky. Zemiaky olúpeme a umyjeme. Cibuľu a cesnak olúpeme a posekáme nadrobno.
3.-Rebierka rozdelíme na kúsky dlhé asi 8 až 10 cm.
4.-Vo väčšom hrnci zohrejeme olej, opražíme na ňom cesnak, ktorý hneď vyberieme. Pridáme cibuľu, upražíme ju do zlata a napokon pridáme rebierka, opražíme a miešame, kým sa neopečú z oboch strán.
5.-Pridáme huby, šalviu a zemiaky (ak sú veľké, prekrojíme ich na polovice), rajčiakový pretlak rozriedený polievkovou lyžicou vody, hrach aj s vodou, v ktorej sa varil. Pridáme petržlenovú vňať.
6.-Necháme zovrieť a varíme 40 minút na miernom ohni. Potom vyberieme uvarené zemiaky, roztlačíme ich vidličkou a opäť vložíme do polievky. Varíme ešte 20 minút. Dochutíme soľou a korením.
7.-Polievku podávame veľmi horúcu.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |