Autor: Dimana Ivanová, Marin Nikolov
Korektor: Nadežda Poláková

Tlačiť

Potrebujeme: 600 g mletého bravčového mäsa (z hrude), 400 g mletého teľacieho mäsa (z krku), 1 dl vody, 3-4 zelené vňate mladej cibule,  ½ vňatky petržlenu, štipku čubrice[1], 5 g korenia, 20 g soli a olej. 

Postup: z pripravených surovín vyrobíme zmes, z ktorej vytvarujeme valčeky. Tie pečieme v oleji na panvici alebo pripravíme grilovaním. Podávame s opekanými zemiakmi. Ak namiesto valčekov vytvarujeme zo zmesi placky, hovoríme o kjuftetách.

 

[1] Zmes korenia, ktorú tvorí sladká aj pálivá paprika, čierne a biele korenie, soľ a hlavne saturejka. Tá dodáva zmesi typickú chuť a vôňu. Korenie vôňou pripomína ligurček a je typické pre celú balkánsku kuchyňu.

 

Bulharské recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Simulácie Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 1.11.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady