Tlačiť

Všetkým dobre známy kebab je vlastne pokrm pochádzajúci z Blízkeho a Stredného východu, presnejšie zo strednej a južnej Ázie. Do Európy ho priviezli najmä tureckí prisťahovalci a v súčasnosti je u nás veľmi populárny.

Pripravuje sa z hovädzieho alebo jahňacieho mäsa, no veľmi často sa používa aj kuracie alebo morčacie. Pečie sa na horizontálnom rotačnom grile, no u nás ho pripravujú už skoro všade na vertikálnom. Najčastejšie sa podáva v tureckom chlebe s omáčkou a čerstvou zeleninou (paradajky, cibuľa, kapusta, uhorka a iné). No, namiesto chleba sa môže podávať aj s hranolčekmi alebo ryžou. Na Slovensku sa najčastejšie podáva v prepečenej chrumkavej žemli. 

Aký je rozdiel medzi gyrosom a kebabom?

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Simulácie Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady