Presolené jedlo nemusí byť katastrofou :)

Tlačiť

Nedali ste pozor a odsypalo sa vám do jedla priveľa soli?

 

  

Nezúfajte a vyskúšajte jeden z overených trikov, ktoré používali aj naše staré mamy:

  • uvarte dvojnásobok – niekedy je presolené jedlo príliš komplikované a zaberie len nová várka uvarená bez soli. Obidve jedlá (presolené aj neslané) dôkladne premiešajte a dochuťte,
  • pridajte vodu – krajné riešenie, po ktorom budete musieť nanovo všetko dochutiť. Navyše sa vám môže stať, že pôvodná chuť vareného pokrmu nebude taká výrazná,
  • povarte v jedle jeden až dva zemiaky – a potom ich jednoducho vyberte. Rovnakú službu by mala urobiť aj mrkva či kôrka chleba,
  • na presolenú polievku – okrem vyššie spomínaných ingrediencií môžete použiť aj kocku cukru. Ponorte ju do polievky a hneď, ako sa začne rozpúšťať, ju vyberte. Toto môžete vyskúšať aj viackrát,
  • na presolenú omáčku – takisto použite zemiak, ale ten nahrubo nastrúhajte, povarte a pred servírovaním vyberte. V závislosti od druhu omáčky ju môžete zjemniť aj trochou smotany alebo lyžicou medu,
  • presolené mäso ešte pred tepelnou úpravou – nechajte hodinu až dve odležať v čerstvom mlieku.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Treti pilier Fotograf_krojov On-line kurzy Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2021 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady