Vytvorené: 28. 12. 2016 Tlačiť
Francúzi obľubujú žabie stehienka, ale aj zapečených slimákov (s cesnakom a so syrom sú naozaj výborné!). Chýrne francúzske alebo holandské syry si dáme radi všetci. Tak ako talianske makaróny, pizzu či anglický steak. Čaj o piatej si môžete dať nielen v Anglicku (nalejte si do neho mlieko). Českú pochúťku – pečené mäsko s knedľou a kapustou (vepřo-knedlo-zelo) sme si obľúbili aj my. Rovnako aj maďarský guláš, chutné rakúske alebo nemecké klobásy, či párky a baltické slede vo vlastnej šťave (to sú konzervované ryby v oleji – v takej dobrej nátierke na čerstvom chlebíku je to dobrota). Alebo poľské krowky – lahodné karamelky. Ochutnali ste už niekedy šopský šalát? V Bulharsku, odkiaľ pochádza, vám doňho pridajú naozajstný nefalšovaný ovčí syr. Zmrzlinu s gréckym jogurtom poznáte určite všetci. Najlepšia čokoláda je, podľa mňa, rozhodne belgická. Ani slovenská kuchyňa sa nemá za čo hanbiť. Bryndzové halušky sú fakt pochúťka a naše oštiepky, či syrové korbáčiky sú jednoducho mňam.
A viete o tom, že napríklad Francúzi vôbec nepoznajú francúzske zemiaky? Tak isto ako hamburger nepochádza z nemeckého Hamburgu a Španieli vás tiež určite neponúknu španielskymi vtáčikmi. Ale zato viedenská „šnicľa“ z Viedne pochádza, tak ako jej kamarátka, pražská šunka, je naozaj z Prahy.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |