Vytvorené: 24. 11. 2023 Tlačiť

Umožňuje vytvárať inteligentný systém inštalácie:
• v rodinných domoch, bytoch,
• v komerčných budovách (hotely, banky, kancelárie, obchody...),
• v priemyselných prevádzkach.

Jednoduchá a prehľadná inštalácia zbernicového inštalačného systému používa menej silových rozvodov. Pri akejkoľvek zmene nie je nutné nič meniť na elektroinštalačných rozvodoch, stačí zadefinovať, ktorým vypínačom budem ovládať konkrétnu akciu, napríklad osvetlenie či žalúzie, tiež to, koľko svietidiel budem ovládať a ktorými vypínačmi v miestnosti dnes a koľkými po istom čase. To môžeme považovať za hlavnú výhodu. Zbernicový inštalačný systém dokáže automaticky regulovať vykurovanie, klimatizáciu, otváranie žalúzií a podobne. Systém možno naprogramovať aj tak, aby svetlo svietilo aj počas neprítomnosti obyvateľa.

Slaboprúdové bytové rozvádzače sú pripojené na spoločné dátové, telefónne a internetové pripojenie objektu optickým vláknom a koaxiálnym káblom[1]. V každej obytnej miestnosti bytu je umiestnená zostava televíznej zásuvky a internetu (štruktúrovaná kabeláž).

Komunikáciu medzi bytom a vstupnou recepciou umožňuje domáci dorozumievací audio a video systém umiestnený pri vstupných dverách bytu, resp. vstupnej bráne domu. Elektrická zabezpečovacia signalizácia (EZS) a poplašné systémy narušenia (PSN), pomáhajú chrániť majetok pred krádežami a vandalizmom.

Doplnkovými funkciami sú signalizácia vzniku požiaru, zaplavenia, úniku plynu a diaľkové ovládanie spotrebičov v objekte.

Moderné digitálne technológie za súčasnej podpory siete mobilných operátorov a Internetu dávajú systémom nový rozmer = schopnosť komunikácie objektu s človekom. Na objekt je tak možné posielať príkazové SMS správy a spätne dostávať automaticky informácie formou SMS alebo mailu, vrátane obrazových informácií.

[1] Koaxiálny kábel je druh elektrického kábla, ktorý používame na napájanie vysielacích alebo prijímacích antén, pre vedenie káblovej televízie alebo aj počítačovej siete.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady