Vytvorené: 13. 12. 2013 Tlačiť
Pripravujú sa zo zemiakov, múky, soli, bryndze a slaniny. Základ tvoria postrúhané surové zemiaky zmiešané s múkou, soľou a vodou. Pomer zemiakov a múky možno meniť a dosiahnuť tak výraznejšiu zemiakovú alebo múčnu chuť halušiek. Pripravené cesto pomocou haluškárne alebo nožom z lopára hádžeme do vriacej vody so soľou a varíme. Halušky sú uvarené vtedy, keď vyplávajú na povrch. Uvarené halušky zmiešame s bryndzou a dochutíme opraženou slaninou. Najlepšie chutia servírované na drevených stoloch, v drevenej miske a za použitia drevenej lyžice. Častým doplnkom bryndzových halušiek je pohár kyslého mlieka, cmaru alebo žinčice.
foto: Natália Filová |
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |