Vytvorené: 13. 12. 2013 Tlačiť
Súčasťou slovenského jedálnička je už od 17. storočia, hoci nebola bežným pokrmom ako zemiaky či múčne jedlá. Hovorí sa o nej ako o prvom slovenskom „vynáleze“, ktorého autorom je Ján Vagač, ktorý v Detve v roku 1787 založil prvú slovenskú bryndziareň. Tradičná slovenská bryndza z nepasterizovaného mlieka je vitamínovou a probiotickou „bombou“. Lekári ju nazývajú aj bielym zlatom. Bryndza znižuje cholesterol, pozitívne vplýva na črevné prostredie a stimuluje zažívací trakt. Je posilňovačom imunity a zdrojom vápnika.
Historická reklama na slovenskú bryndzu |
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |