Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme: 25 dkg polohrubej múky, 3 dkg tuku, 2 lyžice cukru, 1 žĺtok, 2 lyžice rumu, štipku soli, citrónovú kôru, asi 12 dkg tuku na praženie, vanilkový cukor.
Postup: múku, cukor a soľ preosejeme na dosku. Rozdrobíme tuk, pridáme vajcia a tekutinu. Zarobíme o niečo mäkšie cesto než na rezance. Dobre ho spracujeme, až je cesto hladké a lesklé. Vyvaľkáme ho dobre tenko, radielkom rozdelíme na štvorce a obdĺžniky, alebo formičkou vykrajujeme hviezdice dvoch veľkostí. Tieto dve rozlične veľké hviezdice spojíme bielkom a stred stlačíme obrátenou vareškou. Vykrájané tvary vkladáme do vopred rozpáleného tuku a pražíme ich na oboch stranách. Vypražené posýpame vanilkovým cukrom.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |