Tlačiť

Potrebujeme: 25 dkg polohrubej múky, 3 dkg tuku, 2 lyžice cukru, 1 žĺtok, 2 lyžice rumu, štipku soli, citrónovú kôru, asi 12 dkg tuku na praženie, vanilkový cukor.

Postup: múku, cukor a soľ preosejeme na dosku. Rozdrobíme tuk, pridáme vajcia a tekutinu. Zarobíme o niečo mäkšie cesto než na rezance. Dobre ho spracujeme, až je cesto hladké a lesklé. Vyvaľkáme ho dobre tenko, radielkom rozdelíme na štvorce a obdĺžniky, alebo formičkou vykrajujeme hviezdice dvoch veľkostí. Tieto dve rozlične veľké hviezdice spojíme bielkom a stred stlačíme obrátenou vareškou. Vykrájané tvary vkladáme do vopred rozpáleného tuku a pražíme ich na oboch stranách. Vypražené posýpame vanilkovým cukrom.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady