Tlačiť

Potrebujeme: 650 g múky, 300 g pomletých oškvarkov, 2-3 žĺtky, 40 g droždia, 30 g masla, 2 lyžice vína, ½ l mlieka, 2 kocky cukru, 1 kávová lyžička soli, 1 vajce na potretie.

Postup: polovicu múky zmiesime s mletými oškvarkami a soľou. Do druhej polovice múky pridáme vykysnutý kvások, rozpustené maslo, žĺtky, soľ a víno (mlieko). Do kvásku pridáme asi 2 kocky cukru. Cesto vymiesime, necháme vykysnúť, potom rozvaľkáme, položíme naň trochu rozvalkané oškvarkové cesto, celé ho zabalíme do kysnutého cesta, pozorne natenko rozvaľkáme, preložíme na tretiny a necháme kysnúť. Prekladanie opakujeme 3-krát. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm, dlhým nožom na ňom naznačíme hustú mriežku, povykrajujeme pagáčiky, poukladáme ich na plech, dobre vykysnuté potrieme rozmiešanýn vajcom alebo bielkom a upečieme doružova. Miesto oškvariek možno do cesta pridať brzndzu, tvaroh, syr, maslo alebo nastrúhané zemiaky.

 

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady