Vytvorené: 19. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 650 g múky, 300 g pomletých oškvarkov, 2-3 žĺtky, 40 g droždia, 30 g masla, 2 lyžice vína, ½ l mlieka, 2 kocky cukru, 1 kávová lyžička soli, 1 vajce na potretie.

Postup: polovicu múky zmiesime s mletými oškvarkami a soľou. Do druhej polovice múky pridáme vykysnutý kvások, rozpustené maslo, žĺtky, soľ a víno (mlieko). Do kvásku pridáme asi 2 kocky cukru. Cesto vymiesime, necháme vykysnúť, potom rozvaľkáme, položíme naň trochu rozvalkané oškvarkové cesto, celé ho zabalíme do kysnutého cesta, pozorne natenko rozvaľkáme, preložíme na tretiny a necháme kysnúť. Prekladanie opakujeme 3-krát. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm, dlhým nožom na ňom naznačíme hustú mriežku, povykrajujeme pagáčiky, poukladáme ich na plech, dobre vykysnuté potrieme rozmiešanýn vajcom alebo bielkom a upečieme doružova. Miesto oškvariek možno do cesta pridať brzndzu, tvaroh, syr, maslo alebo nastrúhané zemiaky.

 

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady