Omáčky k pochúťkam čínskej kuchyne (Sladkokyslá omáčka, Sečuánska pálivá omáčka) :)

Tlačiť

Sladkokyslá omáčka

Potrebujeme: jednu mladú cibuľu, 2 plátky čerstvého zázvoru (hrubé niekoľko mm), jeden strúčik cesnaku, 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, 4 polievkové lyžice pomarančového džúsu, 2 polievkové lyžice sherry, 1 polievková lyžica oleja, 4 polievkové lyžice vody, 1 polievkovú lyžicu škrobovej múky, 2 polievkové lyžice octu, 2 lyžice sójovej omáčky.

Postup: zázvor a cibuľu nadrobno nakrájame, cesnak pretlačíme. Olej zohrejeme na panvici, minútu až dve na ňom pražíme cibuľu so zázvorom. Pridáme ostatné suroviny a miešame až dovtedy, kým zmes nebude rovnorodá, kým sa cukor nerozpustí. Potom vo vode zmiešame kukuričnú škrobovú múku a omáčku ňou zahustíme.

Sečuánska pálivá omáčka

Potrebujeme: 2 mladé cibule, 3 polievkové lyžice slepačej polievky, 2 polievkové lyžice červeného vínneho octu, 1 polievkovú lyžicu sezamového oleja, 1 čajovú lyžičku čili oleja, 3 polievkové lyžice sójovej omáčky, 1 polievkovú lyžicu sezamových semienok, 1 čajovú lyžicu sečuánskeho korenia.

Postup: cibuľu nakrájame na kolieska, na malom množstve oleja ju minútu pražíme, potom ju varíme s ostatnými surovinami. Ak chceme aby omáčka bola hustejšia, môžeme ju zahustiť polovicou polievkovej lyžice kukuričnej škrobovej múky.

 

Čínske recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady