Tlačiť

Potrebujeme: 1 kg bravčového karé, 75 g oleja, 100 g údenej slaniny, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, 3 dcl vývaru z kostí alebo vody, trocha hladkej múky.

Na strapačky: 800 g zemiakov, 75 g oleja, 25 g soli, trošku mletého čierneho korenia, 120 g hladkej múky, 120 g hrubej múky, 25 g tuku, 50 g cibule, 200 g kyslej kapusty.

Postup

1. karé nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom. Trochu poprášime hladkou múkou a na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán. Na druhej panvici speníme na masti nakrájanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu a necháme dusiť.

2. Do výpeku z mäsa pridáme hladkú múku, zalejeme vývarom a šťavu dobre prevaríme. Rebierka podávame tak, že do stredu taniera vložíme teplé kapustné strapačky, navrch uložíme rebierko, ktoré prelejeme šťavou a ozdobíme ho hrebienkom opečenej údenej slaniny s petržlenovou vňaťou.

3. Strapačky pripravíme z olúpaných zemiakov, ktoré necháme trochu postáť, aby sme mohli scediť časť vody. Potom pridáme múku, soľ, korenie a dobre spolu zamiešame na hustejšie cesto. Do osolenej vriacej vody pretláčame cesto cez „haluškáreň“ a varíme za občasného miešania asi 10 minút. Uvarené halušky scedíme a necháme dobre odkvapkať. Zmiešame ich s udusenou kapustou.

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Simulácie Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 1.11.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady