Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 400 g zemiakov, 150 g hrubej múky, 50 g masla, 2 žĺtky, štipku soli, mak (zomletý) a práškový cukor.

Postup: zemiaky uvaríme v šupke a ešte horúce očistíme a pretlačíme. Necháme vychladnúť a potom vymiesime s ostatnými prísadami. Hotové cesto necháme asi 30 minút odpočívať. Sformujeme valček, ktorý nakrájame na kúsky hrubé asi ako palec a rozgúľame ich na šúľance. Varíme vo vriacej, mierne osolenej vode 2-5 minút, kým nevyplávajú na povrch. Môžeme prepláchnuť studenou vodou. Odložíme do tepla, polejeme maslom a posypeme zomletým makom, ktorý sme zmiešali s práškovým cukrom.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady