Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme: 400 g zemiakov, 150 g hrubej múky, 50 g masla, 2 žĺtky, štipku soli, mak (zomletý) a práškový cukor.
Postup: zemiaky uvaríme v šupke a ešte horúce očistíme a pretlačíme. Necháme vychladnúť a potom vymiesime s ostatnými prísadami. Hotové cesto necháme asi 30 minút odpočívať. Sformujeme valček, ktorý nakrájame na kúsky hrubé asi ako palec a rozgúľame ich na šúľance. Varíme vo vriacej, mierne osolenej vode 2-5 minút, kým nevyplávajú na povrch. Môžeme prepláchnuť studenou vodou. Odložíme do tepla, polejeme maslom a posypeme zomletým makom, ktorý sme zmiešali s práškovým cukrom.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |