Tlačiť

Na štyri porcie potrebujeme

na cesto: 2 dcl hrnček hrubej krupice, 3 dcl hrnček vlažného mlieka, 3 vajcia, 2 lyžice kryštálového cukru,

na prílohu: 3 ks kyslých jabĺk, trocha kandizovaných čerešní, vanilkový cukor,

ostatné: 50 g masla, 50 g oleja, 30 g hrozienok, trocha mandľových lupienkov, škoricový cukor.

Postup

1. Najskôr si pripravíme prílohu k trhancu. Očistíme jablká a nakrájame ich na menšie kúsky, ktoré vložíme do hrnčeka s troškou vody. Pridáme čerešne, vanilkový cukor a povaríme, kým jablká nezmäknú. Potom to všetko lyžicou premiešame, aby sme dosiahli konzistenciu riedkeho kompótu. V miske si necháme napučať krupicu vo vlažnom osladenom mlieku. Necháme odstáť asi desať minút. Potom pridáme celé vajíčka a premiešame. Takto pripravené cesto môžeme začať smažiť. Na panvici rozohrejeme olej a vylejeme pripravené cesto. Keď sa cesto začne opekať, prihodíme doň mandľové lupienky a hrozienka (najlepšie namočené v rume).

2. Keď je cesto zospodu hotové, otočíme ho na opačnú stranu. Vôbec nevadí, keď sa to trocha roztrhne. Dôležité je, aby sa poriadne opieklo aj z druhej strany. Preto prihodíme do panvice po okrajoch maslo a na vrch opečenej strany nasypeme škoricový cukor. Otočíme opäť na opačnú stranu a necháme škoricový cukor na masle mierne skaramelizovať. Takto pripravené, skoro hotové cesto ešte párkrát otočíme a opečieme do chrumkava. Nakoniec hotové vysmažené cesto natrháme najlepšie pomocou dvoch varešiek na menšie kúsky a ešte opekáme do zlatista. Preložíme na taniere a podávame. Pocukrovaný trhanec s kyslastou jablkovou prílohou má vyváženú a jedinečnú chuť.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    E-booky o Moodle Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    zdieľaných v 2016-2017 

    • Životopis a tvorba Stanislavy Pirčeva  (1134)
    • Nové pojmy a obrázky z Biológie (933)
    • seriál článkov Pravidlá slušného správania (707)
    • článok Najbohatší ľudia sveta (647)
    • báseň Dimany Ivanovej Poď, moja stará láska (587)
    • životopis a básne izraelskej poetky Liory Bing-Heidecker (564) 
    • článok Klávesové skratky a špeciálne znaky (560)
    • História automobilového priemyslu (v rokoch) (539)
    • Matematika vo fyzike (525)
    • Séria článkov o spokojnosti zákazníkov, zamestnancov a zamestnávateľov (454)
    • Najbohatší Slováci v roku 2015 (451)
    • obrázková galéria Najlepšie tanky 2. svetovej vojny (444)
    • ďalšie hudobné ukážky (443)
    • básne Kariny Gálvez (438)
    • kurz Dokonalá hostiteľka a kuchárka (435)
    • galéria fotografií Deža Hoffmana a jeho životopis (419)
    • Slovenské ľudové kroje (406) 
    • kurz Automatizácia, robotika, aplikovaná kybernetika a umelá inteligencia (404)
    • článok O histórii počítacích strojov a počítačov (393)
    • výber z tvorby Zdenky Lacikovej (372)
    • galéria Najkrajšie fontány na Slovensku (371) 
    • článok a galéria o Histórii slnečných okuliarov (408)
    • Zdravá exotika (363)
    • článok Ako myslia slovenskí milonári (362)
    • článok Nepravidelné slovesá (344)
    • seriál článkov Dejiny vojenskej techniky, taktiky, paktov a dohôd (343) 
    • článok a galéria Vôňa ako zbraň (327)
    • nové Testy z informatiky (326) 

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady