Autor: Dimana Ivanová, Marin Nikolov
Korektor: Nadežda Poláková
Vytvorené: 30. 05. 2015 Tlačiť
Potrebujeme: 1 čajový pohár veľkej hnedej (smiľanskej) fazule, 1 cibuľu, mätu, olej, soľ a podľa chuti paradajky alebo paradajkový pretlak. Ak máme k dispozícii originálnu smiľanskú fazuľu, paradajky alebo paradajkový pretlak nie sú potrebné.
Postup: fazuľu dáme variť do studenej vody na 2-3 hodiny. Keď začne voda vrieť, fazuľu zlejeme a vymeníme vodu. Keď opäť začne voda vrieť, pridáme na kúsky nakrájanú cibuľu a 2-3 polievkové lyžice oleja. Na začiatku je lepšie variť fazuľu bez soli (fazuľa rýchlejšie zmäkne a voda skôr vyvrie). Do zmäknutej, nie rozpadnutej, fazule pridáme soľ. a polovicu polievkovej lyžice suchej alebo čerstvej mäty.
Poznámka: ak máme k dispozícii iba bielu fazuľu, polievku pomaly zahustíme z extra pripravenej zmesi múky, paradajkového pretlaku (paradajok) a oleja.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |