Vytvorené: 21. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 1 kg kyslej kapusty, 500 g bravčového pliecka, 300 g bravčovej pečienky, 1-2 údenej klobásky, 2 surové zemiaky na zahustenie, zopár zrniek celého korenia, bobkový list, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, soľ, rascu, sušené hríby, majorán, trochu masti, múku a červenú papriku na zápražku.

Postup: kapustu najprv premyjeme v teplej vode, aby nebola veľmi kyslá, vyžmýkame ju, trochu pokrájame, zalejeme vodou a dáme variť. Pridáme všetko mäso a uvedené prísady a varíme, až kým je mäso mäkké (okrem pečienky, tú varíme len 10-15 minút). Vyberieme mäso aj klobásu a do kapustnice najemno postrúhame surové zemiaky. Trochu povaríme, pridáme zápražku, opäť povaríme, potom polievku odstavíme. Pridáme do nej mäso, klobásu a pečienku, všetko pokrájané na kúsky a na tanieri môžeme ešte posypať nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Ako sa spoznat podla drzania mobilu Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 a 5.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady