Vytvorené: 21. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme: 500 g polohrubej múky, 100 g tuku, 30 g droždia, 200 ml mlieka, 2 žĺtky, 1/2 KL soli,
na plnku: kapustu, 250 ml vody, 100 ml oleja, 200 g kryštálového cukru, 1 KL škorice, 1 KL rasce, 1/2 KL mletého čierneho korenia, soľ,
na potretie: 1 vajce.
Postup
1. Z polohrubej múky, soli, tuku, žĺtok, mlieka a droždia vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
2. Medzitým v hrnci zohrejeme olej, pridáme cukor a počkáme, kým skaramelizuje. Keď má zlatistú farbu, pridáme nadrobno pokrájanú kapustu, trochu soli, čierne korenie a celú rascu. Všetko dobre premiešame, pár minút restujeme, potom podlejeme vodou a podusíme. Keď je kapusta mäkká, pridáme škoricu a odstavíme.
3. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme placky, do stredu ktorých dávame kôpky vychladnutej plnky. Vytvarujeme malé bochníky, ktoré roztlačíme na vymastenom plechu.
4. Necháme ešte podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút. Môžeme ozdobiť slaninkou.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |