Vytvorené: 21. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 500 g polohrubej múky, 100 g tuku, 30 g droždia, 200 ml mlieka, 2 žĺtky, 1/2 KL soli,

na plnku: kapustu, 250 ml vody, 100 ml oleja, 200 g kryštálového cukru, 1 KL škorice, 1 KL rasce, 1/2 KL mletého čierneho korenia, soľ,

na potretie: 1 vajce.

Postup

1. Z polohrubej múky, soli, tuku, žĺtok, mlieka a droždia vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

2. Medzitým v hrnci zohrejeme olej, pridáme cukor a počkáme, kým skaramelizuje. Keď má zlatistú farbu, pridáme nadrobno pokrájanú kapustu, trochu soli, čierne korenie a celú rascu. Všetko dobre premiešame, pár minút restujeme, potom podlejeme vodou a podusíme. Keď je kapusta mäkká, pridáme škoricu a odstavíme.

3. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme placky, do stredu ktorých dávame kôpky vychladnutej plnky. Vytvarujeme malé bochníky, ktoré roztlačíme na vymastenom plechu.

4. Necháme ešte podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút. Môžeme ozdobiť slaninkou.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady