Tlačiť

Potrebujeme: 1,5 kg stredne veľkých baklažánov, 250 ml oleja, 500 g mletého mäsa, 125 ml ľahkého prírodného bieleho vína, 1 veľkú cibuľu, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 2 polievkové lyžice strúhaného žltého syra.

Na omáčku: 2 polievkové lyžice masla, 2 vrchovaté polievkové lyžice múky, 500 ml mlieka, 2 vajcia, 200 g strúhaného žltého syra, soľ.

Postup

1.-Baklažány očistíme, stopky ponecháme a pozdĺžne prerežeme na polovice. Vnútro vyberieme, dužinu ponecháme. Polovice baklažánov potrieme olejom a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Vo vyhriatej rúre pečieme do mäkka.

2.-Baklažánovú dužinu posekáme s cibuľou a petržlenovou vňaťou, premiešame s mletým mäsom, pridáme soľ a mleté čierne korenie.

3.-V kastróle zohrejeme olej, preložíme doňho baklažánovo-mäsovú zmes, pridáme víno a dusíme asi 30 minút na slabom ohni.

4.-Pripravíme si omáčku. Roztopíme maslo, za stáleho miešania drevenou vareškou pridávame v malých dávkach múku. Pomaly prilievame mlieko a naďalej miešame. Keď vznikne hustá a hladká kaša, pridáme syr a soľ. Po dvoch minútach odložíme z ohňa a pridáme rozšľahané vajcia. Dôkladne miešame, až omáčka ostane hladká.

5.-Baklažány naplníme plnkou, povrch polejeme omáčkou a posypeme syrom. Poukladáme ich na pekáč a pečieme približne 30 minút. Podávame ihneď.

Poznámka: 
pre osem osôb, príprava: 1 hodina a 20 minút, tepelná úprava: 30 minút.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Simulácie Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady