Vytvorené: 19. 01. 2014 Tlačiť
Potrebujeme: 1,5 kg stredne veľkých baklažánov, 250 ml oleja, 500 g mletého mäsa, 125 ml ľahkého prírodného bieleho vína, 1 veľkú cibuľu, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 2 polievkové lyžice strúhaného žltého syra.
Na omáčku: 2 polievkové lyžice masla, 2 vrchovaté polievkové lyžice múky, 500 ml mlieka, 2 vajcia, 200 g strúhaného žltého syra, soľ.
Postup
1.-Baklažány očistíme, stopky ponecháme a pozdĺžne prerežeme na polovice. Vnútro vyberieme, dužinu ponecháme. Polovice baklažánov potrieme olejom a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Vo vyhriatej rúre pečieme do mäkka.
2.-Baklažánovú dužinu posekáme s cibuľou a petržlenovou vňaťou, premiešame s mletým mäsom, pridáme soľ a mleté čierne korenie.
3.-V kastróle zohrejeme olej, preložíme doňho baklažánovo-mäsovú zmes, pridáme víno a dusíme asi 30 minút na slabom ohni.
4.-Pripravíme si omáčku. Roztopíme maslo, za stáleho miešania drevenou vareškou pridávame v malých dávkach múku. Pomaly prilievame mlieko a naďalej miešame. Keď vznikne hustá a hladká kaša, pridáme syr a soľ. Po dvoch minútach odložíme z ohňa a pridáme rozšľahané vajcia. Dôkladne miešame, až omáčka ostane hladká.
5.-Baklažány naplníme plnkou, povrch polejeme omáčkou a posypeme syrom. Poukladáme ich na pekáč a pečieme približne 30 minút. Podávame ihneď.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |