Tlačiť

Potrebujeme

Na cesto: 350 g múky, 20 g droždia, 2 polievkové lyžice oleja, 220 ml vlažnej vody, soľ, tuk na vymastenie formy,

Na plnku: 250 g syra ricotta alebo čerstvého tvarohu, 125 ml mlieka, 3 vajcia, 120 g syra mozzarella alebo solan, 50 g šunky a 50 g salámy, 2 malé paprikové klobásy, 1 polievková lyžica čerstvej posekanej bazalky, soľ, mleté čierne, korenie.

Postup

1.-Múku preosejeme na doske. Uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie. Pridáme olej a štipku soli. Prilejeme vodu  (asi 220 ml) a zamiesime hladké cesto. Po vypracovaní cesto uložíme do misy, poprášime múkou a necháme asi 2 hodiny kysnúť.

2.-Syr ricotta rozmrvíme. Mozzarelu pokrájame na kocky. Šunku a salámu pokrájame na tenké pásiky. Klobásky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Z vajíčok oddelíme žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Syr ricotta dáme do väčšej nádoby. Postupne prilievame mlieko a intenzívne miešame drevenou vareškou. Posolíme a pridáme mleté čierne korenie. Pridávame po jednom žĺtky a miešame, až dostaneme jednoliatu masu. Pridáme k nej tuhý sneh z bielkov a premiešame. Nakoniec pridáme šunku, salámu a kolieska klobásy.

3.-Nakysnuté cesto rozvaľkáme na 4 až 5 mm hrubý plát a prikryjeme ním dno formy na pizzu (u nás okrúhla koláčová forma so zúbkovaným okrajom). Plnku starostlivo vymiešame a pokryjeme ňou povrch cesta.

4.-Pečieme asi 20 minút pri teplote 200ºC.

Poznámka:
pre 4 osoby, príprava: 2 hodiny a 35 minút, tepelná úprava: 20 minút.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska
     

    KURZY PRE FIRMY
    A VEREJNOSŤ

    O VŠETKÝCH KURZOCH 
     

     

    zdieľaných v 2018 

    • Životopis a tvorba Stanislavy Pirčeva  (1134)
    • Nové pojmy a obrázky z Biológie (933)
    • seriál článkov Pravidlá slušného správania (707)
    • článok Najbohatší ľudia sveta (647)
    • báseň Dimany Ivanovej Poď, moja stará láska (587)
    • životopis a básne izraelskej poetky Liory Bing-Heidecker (564) 
    • článok Klávesové skratky a špeciálne znaky (560)
    • História automobilového priemyslu (v rokoch) (539)
    • Matematika vo fyzike (525)
    • Séria článkov o spokojnosti zákazníkov, zamestnancov a zamestnávateľov (454)
    • Najbohatší Slováci v roku 2015 (451)
    • obrázková galéria Najlepšie tanky 2. svetovej vojny (444)
    • ďalšie hudobné ukážky (443)
    • básne Kariny Gálvez (438)
    • kurz Dokonalá hostiteľka a kuchárka (435)
    • galéria fotografií Deža Hoffmana a jeho životopis (419)
    • Slovenské ľudové kroje (406) 
    • kurz Automatizácia, robotika, aplikovaná kybernetika a umelá inteligencia (404)
    • článok O histórii počítacích strojov a počítačov (393)
    • výber z tvorby Zdenky Lacikovej (372)
    • galéria Najkrajšie fontány na Slovensku (371) 
    • článok a galéria o Histórii slnečných okuliarov (408)
    • Zdravá exotika (363)
    • článok Ako myslia slovenskí milonári (362)
    • článok Nepravidelné slovesá (344)
    • seriál článkov Dejiny vojenskej techniky, taktiky, paktov a dohôd (343) 
    • článok a galéria Vôňa ako zbraň (327)
    • nové Testy z informatiky (326) 

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady