Tlačiť

Potrebujeme

Na cesto: 350 g múky, 20 g droždia, 2 polievkové lyžice oleja, 220 ml vlažnej vody, soľ, tuk na vymastenie formy,

Na plnku: 250 g syra ricotta alebo čerstvého tvarohu, 125 ml mlieka, 3 vajcia, 120 g syra mozzarella alebo solan, 50 g šunky a 50 g salámy, 2 malé paprikové klobásy, 1 polievková lyžica čerstvej posekanej bazalky, soľ, mleté čierne, korenie.

Postup

1.-Múku preosejeme na doske. Uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie. Pridáme olej a štipku soli. Prilejeme vodu  (asi 220 ml) a zamiesime hladké cesto. Po vypracovaní cesto uložíme do misy, poprášime múkou a necháme asi 2 hodiny kysnúť.

2.-Syr ricotta rozmrvíme. Mozzarelu pokrájame na kocky. Šunku a salámu pokrájame na tenké pásiky. Klobásky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Z vajíčok oddelíme žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Syr ricotta dáme do väčšej nádoby. Postupne prilievame mlieko a intenzívne miešame drevenou vareškou. Posolíme a pridáme mleté čierne korenie. Pridávame po jednom žĺtky a miešame, až dostaneme jednoliatu masu. Pridáme k nej tuhý sneh z bielkov a premiešame. Nakoniec pridáme šunku, salámu a kolieska klobásy.

3.-Nakysnuté cesto rozvaľkáme na 4 až 5 mm hrubý plát a prikryjeme ním dno formy na pizzu (u nás okrúhla koláčová forma so zúbkovaným okrajom). Plnku starostlivo vymiešame a pokryjeme ňou povrch cesta.

4.-Pečieme asi 20 minút pri teplote 200ºC.

Poznámka:
pre 4 osoby, príprava: 2 hodiny a 35 minút, tepelná úprava: 20 minút.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Simulácie Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady