Mäso s bambusom na sladkokyslo (Tchang-cchu ču sun ču-žou/z Kantonu) :)

Tlačiť

Potrebujeme na 4 porcie: 20 čiernych húb mu-er, 1 plechovku bambusových výhonkov, 4 stredne veľké póry, 600 g bravčového rebierka, 4 PL sójového oleja, 2 ČL čínskeho korenia, 8 PL čínskeho octu, štipka soli, 1/4 ČL čerstvo pomletého čierneho korenia, 4 PL cukru, 8 PL sójovej omáčky Ketjap manis, 200 ml hydinového vývaru, 2 PL kukuričného škrobu.

Postup:

1.-Čierne huby necháme prejsť varom v dostatočnom množstve vody a 10 minút mierne varíme. Vodu zlejeme a huby nakrájame na 1,5 cm široké rezance.

2.-Bambusové výhonky necháme odkvapkať a nakrájame na úzke rezance.      

3.-Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance.

4.-Vo woku rozohrejeme asi 2 lyžice oleja, mäso na ňom osmažíme, ochutíme čínskym korením a vyberieme z panvice.

5.-Vo zvyšnom oleji podusíme bambusové výhonky, pór a huby. Všetko dochutíme octom, soľou, korením, cukrom a sójovou omáčkou. Prilejeme hydinový vývar.

6.-Zeleninu miešame asi 2 minúty na panvici, potom pridáme mäso. Škrob rozmiešame s trochou vody, pridáme k omáčke a necháme krátko povariť.

7.-Jedlo podávame horúce.

Poznámka a naša rada:
čas prípravy je približne 50 minút, kto nemá rád husté omáčky, škrob vynechá. 

 

Čínske recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady