Vytvorené: 28. 01. 2014 Tlačiť

Proces tvorby programového vybavenia.

Pri vytváraní rozsiahlejších softvérových projektov sa používajú modely pozostávajúce z nasledujúcich fáz v rozličných obmenách: zváženie realizovateľnosti projektu, úvodná štúdia, globálna a detailná analýza, implementácia, testovanie, skúšobná prevádzka, rutinná prevádzka alebo distribúcia a predaj.

Fázy tvorby programového vybavenia

  • Zváženie realizovateľnosti projektu. V tejto fáze sa určí, či zadané požiadavky sú realizovateľné a či je v záujme firmy projekt riešiť.
  • Úvodná štúdia  je nevyhnutná na formuláciu cieľov, odhad nákladov a prínosov. Východiskom sú ciele projektu, analýza stavu a špecifikácia požiadaviek. Jej súčasťou je výber a zloženie tímu pracujúceho na projekte, rozdelenie zodpovednosti za organizáciu činností, stanovenie pracovných procedúr, použitie štandardov a tvorbu dokumentácie.
  • Globálna a detailná analýza, ktorých výsledkom je presný popis vytváraného systému, na ktorý nadväzuje plánovanie a stanovenie rozpočtu.
  • Implementácia t.j. programovanie.
  • Testovanie prebieha priebežne počas tvorby a samozrejme i po dokončení komplexného systému je nevyhnutnou súčasťou vývoja. Odkryje chyby a umožní ich včasné odladenie.
  • Skúšobná prevádzka, t.j. bezpodmienečne nutná etapa, ktorá nasleduje po ukončení základného testovania. Realizuje sa  u objednávateľa systému alebo v prípade univerzálneho softvéru u vytipovaných potenciálnych zákazníkov.
  • Rutinná prevádzka (ak ide o systém vyvíjaný na kľúč) alebo Distribúcia a predaj koncovým zákazníkom (ak ide o licencovaný softvér).
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady