Autor: Ing. Antónia Prokopcová
Korektor: Igor Krucovčin

Vytvorené: 26. 05. 2014 Tlačiť

Snívate o tom, že by z vás mohol byť úspešný boháč, ale neviete, či máte na to predpoklady? Ešte predtým, ako sa pustíte do analyzovania svojich financií, analyzujte seba. 

Dokážete vidieť za roh?

Nestačí, aby ste stanovili ciele a plán ich realizácie. Vytvorte nový odbor, pri ktorom ostatní povedia: Toto je predsa ľahké, prečo mi to nenapadlo skôr? Skĺbte odvahu, inteligenciu a videnie do budúcna.

Chcete mieriť vysoko?

Ujasnite si, akou rybou vo svete biznisu budete: Chcete vybudovať podnik a potom zarobiť na jeho predaji? Chcete mať relatívne pokoj a vyvíjať produkt viacmenej sám? Radi súťažíte, alebo vám na zisku príliš nezáleží?

Ceníte si nezávislosť?

Väčšina podnikateľov si ju cení, inak by nezakladali vlastné spoločnosti. Avšak čím úspešnejší budete, tým viac povinností musíte zvládnuť. Uvedomte si, že ak nerobíte radi ústupky, nebudete v budúcnosti vychádzať so svojimi spoločníkmi, investormi, členmi správnej rady.

Máte odvahu zdvojnásobiť stávky?

Pre mnohých je ťažké opustiť kanceláriu a zázemie už stabilnej firmy a odísť do neistoty, ktorú biznis prináša. Kým nahromadíte poriadny balík peňazí, musíte odmietať menšie lákavé ponuky.

Máte povahu na tvrdé rozhodnutia?

S kamarátom či rodinným príslušníkom ste založili podnik, ktorý po čase prerástol ich schopnosti a možnosti. Zmierite sa s tým, že ich musíte nahradiť či prepustiť? 

Vzbudzujete rešpekt?

Dobrý biznis potrebuje dobrého kapitána. Ak nedosiahnete, aby vám podriadený o deviatej ráno dal na stôl veci, ktoré požadujete, schovajte si svoje biznis plány do skrine.

Hovoríte radi na verejnosti?

Významné firmy potrebujú mať zaujímavú „tvár“ pre verejnosť. Podnikatelia, ktorí radi rečnia a diskutujú so spolupracovníkmi, či dokonca milujú kamery, ľahšie plávajú v biznis vodách ako tí, ktorí sú radšej schovaní za svetlami reflektorov.

Viete dosiahnuť kompromis?

Riadiť biznis nie je o autoritách, ale o dohodách a kompromisoch. Dokážete prijať, že niekto iný môže mať lepší názor ako vy? 

Dokážete delegovať povinnosti?

Ak neviete rozdeliť prácu medzi svojich ľudí, pretože si myslíte, že aj tak všetko urobíte najlepšie, nedosiahnete úspech.

Prekáža vám práca cez Vianoce?

Cesta na vrchol je dláždená obeťami. Zmierte sa s predstavou, že budete niekedy „mimo rodiny“ aj počas sviatkov.

Vidíte do ľudí?

Na boháčov sa lepia rôzni „kamaráti“. Spoznáte to?

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady