Čokoláda, pravá, imitácia, čistá alebo fondánová, mliečna a biela :)

Tlačiť

a)-Pravá čokoláda - to je výsledok postupu spracovania bôbov kakaovníka (kakaovej hmoty, kakaového masla, kakaového prášku) s prísadou cukru, mliečnych produktov (masla a mlieka) a lecitínu. Lesk, tvrdosť a rozpúšťanie na jazyku sa dosiahne tým, že sa používa čisté kakaové maslo ako jediný tuk.

b)-Imitácia čokolády - kým pravá čokoláda obsahuje len prísady, ktoré vznikli pri premene kakaových bôbov, imitácia čokolády obsahuje iba kakaový prášok s nízkym obsahom tukov. Kakaové maslo sa nahrádza rastlinnými alebo živočíšnymi tukmi.

c)-Čistá alebo fondánová čokoláda - to je čokoláda v najčistejšej podobe, zostavená z kakaovej hmoty, kakaového masla, cukru a lecitínu.

d)-Mliečna čokoláda - vzniká pridaním sušeného mlieka do čistej alebo fondánovej čokolády.

e)-Biela čokoláda - používa sa kakaové maslo bôbov kakaovníka. Aróma sa dopĺňa karamelizovaným mliekom.

Hodnotenie užitočnosti článku:


    O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Treti pilier Fotograf_krojov On-line kurzy Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2021 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady