Vytvorené: 02. 06. 2014 Tlačiť
a)-Pravá čokoláda - to je výsledok postupu spracovania bôbov kakaovníka (kakaovej hmoty, kakaového masla, kakaového prášku) s prísadou cukru, mliečnych produktov (masla a mlieka) a lecitínu. Lesk, tvrdosť a rozpúšťanie na jazyku sa dosiahne tým, že sa používa čisté kakaové maslo ako jediný tuk.
b)-Imitácia čokolády - kým pravá čokoláda obsahuje len prísady, ktoré vznikli pri premene kakaových bôbov, imitácia čokolády obsahuje iba kakaový prášok s nízkym obsahom tukov. Kakaové maslo sa nahrádza rastlinnými alebo živočíšnymi tukmi.
c)-Čistá alebo fondánová čokoláda - to je čokoláda v najčistejšej podobe, zostavená z kakaovej hmoty, kakaového masla, cukru a lecitínu.
d)-Mliečna čokoláda - vzniká pridaním sušeného mlieka do čistej alebo fondánovej čokolády.
e)-Biela čokoláda - používa sa kakaové maslo bôbov kakaovníka. Aróma sa dopĺňa karamelizovaným mliekom.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |