Autor: Zuzana Belincová

Vytvorené: 13. 06. 2014 Tlačiť

Svoje podnikanie musíte milovať, inak neuspejete.

Dosiahnuť úspech v biznise je drina. Kým firma začne zarábať, majitelia jej obetujú všetok voľný čas, pracujú po nociach a namiesto toho, aby vyplatili mzdu sebe, dajú ju častokrát radšej zamestnancom. Čo radia ľudia zo slovenského biznisu a ako sa podľa nich môžete stať úspešným?

Peniaze sú druhoradé

Niektorí podnikatelia odišli zo školy, iní boli vyhodení, aby sa pustili do vlastného biznisu, ďalší po večeroch pracovali, aby zarobené peniaze investovali. Všetkých spája jedno - robia to, čo milujú. „Pokiaľ robíte niečo, čo nie je vašou vášňou, prestaňte s tým hneď teraz,“ vraví konateľ a spolumajiteľ internetového kníhkupectva Martinus.sk Michal Meško. Zdôrazňuje, že by ste sa mali zamerať na vytváranie hodnôt, nie peňazí. Prezident Kanadsko-slovenskej obchodnej komory Joseph Burza dopĺňa, že nadšenie a hravosť by sa nemali strácať v podnikaní ani po niekoľkých rokoch pôsobenia na trhu. S tým súvisí aj riešenie prichádzajúcich problémov. Na ťažkosti by ste sa mali pozerať optimisticky. Hľadajte cestu, ako sa to bude dať vyriešiť.

Ísť vlastnou cestou

Legendárnym sa stal citát neznámeho miliardára. Na otázku, čo by urobil, keby prišiel o všetky peniaze, reagoval: „Nič, do roka by som tie peniaze mal späť,“ povedal tým, že jednoducho vie nájsť dieru na trhu.

Pokiaľ chcete mať v biznise úspech, nechoďte do niečoho, kde je veľká konkurencia. „Každá firma by mala priniesť do podnikateľského prostredia nejaký nový alebo inovovaný element,“ myslí si Burza. Konkurenciu by ste nemali považovať za vášho nepriateľa, ale za hnací motor vášho podnikania. Aj Meško súhlasí, že pokiaľ chcete podnikať, mali by ste ísť svojou cestou bez kopírovania tých druhých.

Nebojte sa pádu

Mnohých podnikateľov spája ešte jeden spoločný menovateľ. Úspech nedosiahli na prvýkrát. Niektoré spoločnosti chceli biznis zabaliť, keď na poslednú chvíľu prišla zákazka snov. Príkladom je spoločnosť Rovio, výrobca azda najpopulárnejšej hry Angry Birds. Mnohí podnikatelia si museli vyskúšať pád. Pokiaľ ich to neodradilo, úspech sa zväčša dostavil. „Nevzdávajte to a prezlyhávajte sa až k úspechu,“ radí na záver Meško.

Zdroje
Prevzaté a upravené z: 
• http://www.akcie.webnoviny.sk/spravodajstvo/18834/odborne-clanky-a-analyzy/svoje-podnikanie-musite-milovat-inak-neuspejete-.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady