Vytvorené: 26. 12. 2014 Tlačiť
Obyčajne je v priamom styku s povrchom kvapaliny, z ktorej vzniká vyparovaním, t.j. únikom najrýchlejších molekúl cez voľný povrch kvapaliny. Vyparovanie sa s rastúcou teplotou zvyšuje, najintenzívnejšie je pri teplote varu. V uzavretej nádobe prebieha popri vyparovaní aj opačný proces, čiže skvapalňovanie (kondenzácia). V ustálenom stave sa vyparuje rovnaké množstvo látky ako sa skvapalňuje. Vtedy je nad povrchom kvapaliny nasýtená para, jej tlak sa zväčšuje s rastúcou teplotou, čo sa pri varení prejavuje nadvihovaním pokrievky, ktorou je nádoba prikrytá. Vodnú paru stále vydychujeme, v chladnejšom počasí sa zráža (kondenzuje) do drobných kvapôčok, ktoré vnímame ako hmlu.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |