Autor: Dimana Ivanová, Marin Nikolov
Korektor: Nadežda Poláková

Vytvorené: 03. 05. 2015 Tlačiť

Potrebujeme: 2 rajčiny, 2 zelené papriky, 1 uhorku, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, 4-5 ks olív, 150-200 g balkánskeho syra, 2 štipky soli, 1 polievkovú lyžicu octu, 1-2 polievkové lyžice oleja.

Postup: cibuľu nakrájame na veľmi tenké plátky, vložíme do veľkej misy a osolíme ju. Na plátky pokrájame uhorku a rajčiny a vložíme do misy s cibuľou. Všetko premiešame. Očistené papriky opečieme na panvici, opečené olúpeme a nakrájame na rezančeky. Spolu s olivami vložíme do misky. Pridáme olej a ocot a celú zmes opäť dôkladne premiešame. Na zmes nasypeme postrúhaný balkánsky syr. Celé to ozdobíme nakrájanou petržlenovou vňaťou a do stredu vloženou olivou.

 

Bulharské recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady