Tlačiť

Na  40 kusov potrebujeme: 1 kg hladkej múky, 4 žĺtky, 250 g tuku na pečenie, 2 bielky na potretie, 1 balíček prášku do pečiva, 1 téglik smotany na šľahanie, mlieko podľa potreby, tuk na potretie formičiek.

Posýpka:150 g vlašských orechov, 150 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 lyžičky mletej škorice.

Postup

1. Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva do väčšej misy. Pridáme žĺtky, tuk, smotanu a podľa potreby mlieko. Vymiesime hladké a pružné cesto. Preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme.

2. Vyvaľkané cesto nakrájame na pásy široké asi 2 cm. Pásy cesta nakrájame namotáme na pomastené rúrky na pečenie.

3. Trdelníčky potrieme mierne rozšľahanými bielkami. Vlašské orechy nadrobno nasekáme, zmiešame s oboma druhmi cukru a so škoricou. Zmesou posypeme trdelníčky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme dozlatista asi 20 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a až potom ich stiahneme z rúrok.

 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Simulácie Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady