Vytvorené: 06. 12. 2013 Tlačiť
Na 40 kusov potrebujeme: 1 kg hladkej múky, 4 žĺtky, 250 g tuku na pečenie, 2 bielky na potretie, 1 balíček prášku do pečiva, 1 téglik smotany na šľahanie, mlieko podľa potreby, tuk na potretie formičiek.
Posýpka:150 g vlašských orechov, 150 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 lyžičky mletej škorice.
Postup
1. Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva do väčšej misy. Pridáme žĺtky, tuk, smotanu a podľa potreby mlieko. Vymiesime hladké a pružné cesto. Preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme.
2. Vyvaľkané cesto nakrájame na pásy široké asi 2 cm. Pásy cesta nakrájame namotáme na pomastené rúrky na pečenie.
3. Trdelníčky potrieme mierne rozšľahanými bielkami. Vlašské orechy nadrobno nasekáme, zmiešame s oboma druhmi cukru a so škoricou. Zmesou posypeme trdelníčky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme dozlatista asi 20 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a až potom ich stiahneme z rúrok.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |