Tlačiť

Potrebujeme: 400 g cesta (ako na rezance).

Na plnku: 125 g morčacích pŕs, 75 g paprikovej klobásy, 70 g surovej šunky  pokrájanej na jemné pásiky, 100 g strúhaného parmezánu, 1 rozšľahané vajce, 1 polievkovú lyžicu oleja, štipku muškátového orieška, soľ, mleté korenie.

Na omáčku: 25 g masla, 25 g múky, 220 ml mlieka, 1 polievkovú lyžicu strúhaného parmezánu.

Postup

1.-Morčacie prsia a paprikovú klobásu pokrájame na drobné kocky, pridáme šunku, a opražíme na oleji asi 5 minút. Zmiernime plameň, pridáme ostatné prísady do plnky a dôkladne premiešame.

2.-Z múky, masla a mlieka pripravíme bešamel. Pridáme parmezán a dôkladne miešame. Omáčku odstavíme z ohňa a držíme v teple.

3.-Ochladené cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm a pokrájame na štvorce 6x6 cm. Do stredu každého vložíme za kávovú lyžičku plnky.

4.-Každý štvorček zložíme do trojuholníka (tak, aby rožky nepriliehali tesne k sebe, ale s malou odchýlkou). Kraje pritlačíme, aby sa zlepili, a spojíme aj dva rožky trojuholníka, jemne zvinieme, aby tretí rožok ostal zvonka.

5.-Varíme vo väčšom množstve posolenej vody asi 6 minút. Podávame s parmezánovou omáčkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Poznámka:
pre 4 osoby, príprava: 1 hodina, tepelná úprava: 6 minút.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Simulácie Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady