Vytvorené: 19. 01. 2014 Tlačiť

Potrebujeme: 400 g cesta (ako na rezance).

Na plnku: 125 g morčacích pŕs, 75 g paprikovej klobásy, 70 g surovej šunky  pokrájanej na jemné pásiky, 100 g strúhaného parmezánu, 1 rozšľahané vajce, 1 polievkovú lyžicu oleja, štipku muškátového orieška, soľ, mleté korenie.

Na omáčku: 25 g masla, 25 g múky, 220 ml mlieka, 1 polievkovú lyžicu strúhaného parmezánu.

Postup

1.-Morčacie prsia a paprikovú klobásu pokrájame na drobné kocky, pridáme šunku, a opražíme na oleji asi 5 minút. Zmiernime plameň, pridáme ostatné prísady do plnky a dôkladne premiešame.

2.-Z múky, masla a mlieka pripravíme bešamel. Pridáme parmezán a dôkladne miešame. Omáčku odstavíme z ohňa a držíme v teple.

3.-Ochladené cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm a pokrájame na štvorce 6x6 cm. Do stredu každého vložíme za kávovú lyžičku plnky.

4.-Každý štvorček zložíme do trojuholníka (tak, aby rožky nepriliehali tesne k sebe, ale s malou odchýlkou). Kraje pritlačíme, aby sa zlepili, a spojíme aj dva rožky trojuholníka, jemne zvinieme, aby tretí rožok ostal zvonka.

5.-Varíme vo väčšom množstve posolenej vody asi 6 minút. Podávame s parmezánovou omáčkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Poznámka:
pre 4 osoby, príprava: 1 hodina, tepelná úprava: 6 minút.
Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady