Tlačiť

Potrebujeme: ¾ kg mäsa z hlavy prasaťa alebo kolienka, 1 bravčový jazyk, 1/2 srdca, 2 obličky, 200 g koží z prasaťa, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, nové korenie, zázvor, 1 žalúdok.

Postup: mäso z hlavy alebo kolienka prasaťa, jazyk, srdce, obličky a kože uvaríme do mäkka v malom množstve vody. Uvarené vyberieme, pokrájame na menšie kúsky, dáme do misy, pridáme soľ, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak, trochu majoránu a potlačeného nového korenia, trochu odvaru z mäsa, všetko spolu premiešame a naplníme do dobre vyčisteného žalúdka. Otvor pevne zaviažeme a tlačenku pomaly varíme pre teplote 80°C 1 hodinu. Potom ju vyberieme, vložíme medzi dve dosky, zaťažíme a vychladnutú údime. Pripravená zmes sa dnes dáva aj do plastového vrecka a na konci sa zviaže.

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady