Vytvorené: 19. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme: ¾ kg mäsa z hlavy prasaťa alebo kolienka, 1 bravčový jazyk, 1/2 srdca, 2 obličky, 200 g koží z prasaťa, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, nové korenie, zázvor, 1 žalúdok.
Postup: mäso z hlavy alebo kolienka prasaťa, jazyk, srdce, obličky a kože uvaríme do mäkka v malom množstve vody. Uvarené vyberieme, pokrájame na menšie kúsky, dáme do misy, pridáme soľ, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak, trochu majoránu a potlačeného nového korenia, trochu odvaru z mäsa, všetko spolu premiešame a naplníme do dobre vyčisteného žalúdka. Otvor pevne zaviažeme a tlačenku pomaly varíme pre teplote 80°C 1 hodinu. Potom ju vyberieme, vložíme medzi dve dosky, zaťažíme a vychladnutú údime. Pripravená zmes sa dnes dáva aj do plastového vrecka a na konci sa zviaže.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |