Vytvorené: 19. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: ¾ kg mäsa z hlavy prasaťa alebo kolienka, 1 bravčový jazyk, 1/2 srdca, 2 obličky, 200 g koží z prasaťa, soľ, mleté čierne korenie, cesnak, nové korenie, zázvor, 1 žalúdok.

Postup: mäso z hlavy alebo kolienka prasaťa, jazyk, srdce, obličky a kože uvaríme do mäkka v malom množstve vody. Uvarené vyberieme, pokrájame na menšie kúsky, dáme do misy, pridáme soľ, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak, trochu majoránu a potlačeného nového korenia, trochu odvaru z mäsa, všetko spolu premiešame a naplníme do dobre vyčisteného žalúdka. Otvor pevne zaviažeme a tlačenku pomaly varíme pre teplote 80°C 1 hodinu. Potom ju vyberieme, vložíme medzi dve dosky, zaťažíme a vychladnutú údime. Pripravená zmes sa dnes dáva aj do plastového vrecka a na konci sa zviaže.

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady