Vytvorené: 19. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme: 150 g fazule, 100 g koreňovej zeleniny[1], strúčik cesnaku, 30 g slaniny, 20 g masti, 40 g hladkej múky, 20 g cibule, soľ, 1 l vody, čierne korenie, papriku, zelenú petržlenovú vňať.
Postup: prebratú a umytú fazuľu zalejeme prevarenou, vychladnutou vodou a necháme do druhého dňa stáť. Potom ju varíme v tej vode, v ktorej bola namočená. K polodovarenej pridáme na menšie kúsky pokrájanú zeleninu a dovaríme do mäkka. Polievku osolíme, zahustíme zápražkou, ktorú pripravíme zo slaniny, masti, hladkej múky, cibule, cesnaku a sladkej papriky. Pred odstavením zo sporáka pridáme zelenú petržlenovú vňať. Podávame so širokými rezancami.
Fyzulnačky uvarené počas Vinobrania 2006 v Pezinku |
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |