Vytvorené: 19. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 150 g fazule, 100 g koreňovej zeleniny[1], strúčik cesnaku, 30 g slaniny, 20 g masti, 40 g hladkej múky, 20 g cibule, soľ, 1 l vody, čierne korenie, papriku, zelenú petržlenovú vňať.

Postup: prebratú a umytú fazuľu zalejeme prevarenou, vychladnutou vodou a necháme do druhého dňa stáť. Potom ju varíme v tej vode, v ktorej bola namočená. K polodovarenej pridáme na menšie kúsky pokrájanú zeleninu a dovaríme do mäkka. Polievku osolíme, zahustíme zápražkou, ktorú pripravíme zo slaniny, masti, hladkej múky, cibule, cesnaku a sladkej papriky. Pred odstavením zo sporáka pridáme zelenú petržlenovú vňať. Podávame so širokými rezancami.

[1] Mrkva, zeler, petržlen.
Fyzulnačky uvarené počas Vinobrania 2006 v Pezinku

 

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady