Vytvorené: 19. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 1 a ½ kg tekvice, 50 g masti, 60 g hladkej múky, 2 a ½ dcl mlieka,2 dcl smotany, ocot, soľ, kôpor.

Postup: očistenú tekvicu postrúhame na hrubšom strúhadle a osolíme. Z masti a múky urobíme bledú zápražku, pridáme osolenú tekvicu a chvíľu spolu miešame. Keď tekvica pustí trochu šťavy, podlejeme mliekom a uvaríme do mäkka. Potom pridáme ocot alebo citrónovú šťavu a dochutíme kyslou smotanou. Do hotovej pridáme posekaný kôpor. Namiesto tekvice sa dá použiť aj cukina.

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady