Tlačiť

Potrebujeme: 1 kg zemiakov, asi 400 g hladkej múky, soľ.

Postup: umyté zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ešte očistíme, zomelieme a posolíme. Potom pridáme toľko hladkej múky, aby cesto, ktoré z masy vypracujeme, bolo hladké. Z hotového cesta urobíme šúľok, z ktorého okrajujeme asi jeden a pol cm hrubé kúsky a na pomúčenej doske ich natenko vyvaľkáme. Pečieme nasucho na rozohriatej kovovej platni. Pred podávaním potrieme výpekom z pečenej husi.

 

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady