Vytvorené: 20. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme: 3 väčšie vajcia, 300 g kryštálového cukru, lyžicu mlieka, 5 g amónia, 350 g polohrubej múky, postrúhaný alebo pomletý ďumbier (zázvor).
Postup: celé vajcia rozbijeme do kotlíka, pridáme cukor a šľaháme nad parou, kým sa cukor nerozpustí a nevytvorí sa pena. Potom masu zo šporáka odložíme a šľaháme dotiaľ, kým nevychladne. Nakoniec primiešame múku, v mlieku rozmiešaný amónium, postrúhaný ďumbier a spracujeme na cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme asi na hrúbku ¾ cm a formičkou vykrajujeme. Ďumbierniky poukladáme na pomastený plech a na druhý deň upečieme v stredne teplej rúre.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |