Tlačiť

Potrebujeme: 3 väčšie vajcia, 300 g kryštálového cukru, lyžicu mlieka, 5 g amónia, 350 g polohrubej múky, postrúhaný alebo pomletý ďumbier (zázvor).

Postup: celé vajcia rozbijeme do kotlíka, pridáme cukor a šľaháme nad parou, kým sa cukor nerozpustí a nevytvorí sa pena. Potom masu zo šporáka odložíme a šľaháme dotiaľ, kým nevychladne. Nakoniec primiešame múku, v mlieku rozmiešaný amónium, postrúhaný ďumbier a spracujeme na cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme asi na hrúbku ¾ cm a formičkou vykrajujeme. Ďumbierniky poukladáme na pomastený plech a na druhý deň upečieme v stredne teplej rúre.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady