Tlačiť

Potrebujeme: 1 kg zemiakov, 300 g hladkej múky, trocha soli, masť, slivkový lekvár, mak, práškový cukor.

Postup: zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme ich a na pomúčenom lopári roztlačíme. Pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto. Z cesta si vytvoríme valec, ktorý pokrájame na rovnako veľké kúsky. Na pomúčenej doske ich vyvaľkáme na placky, ktoré nasucho z oboch strán pečieme na platni alebo teflónovej panvici. Upečené pomastíme masťou, potrieme slivkovým lekvárom, skrútime a posypeme mletým makom s cukrom.

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Simulácie Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady