Tlačiť

Potrebujeme: 4 plátky bravčovej krkovičky bez kosti (môže byť aj karé), soľ, mleté čierne korenie, 2 PL bravčovej masti, 5 dkg údenej slaniny, 1 cibuľu, rascu, bobkový list, 3 strúčiky cesnaku, 40 dkg kyslej kapusty, 3 zemiaky, 1 kyslú smotanu, syr Eidam. 

Postup: plátky mäsa mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, z oboch strán opečieme na rozpálenej masti a vyberieme. Do výpeku dáme slaninu nakrájanú na kocky a opražíme. Pridáme rascu, bobkový list a pretlačený cesnak. Pridáme kapustu a dusíme 15 minút. Očistené zemiaky na jemno postrúhame a vmiešame do kapusty a krátko podusíme. Plátky mäsa rozložíme na pekáč. Na každý plátok rozotrieme kapustovú zmes, polejeme kyslou smotanou a zasypeme syrom. Upečieme do mäkka. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovým pyré.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady