Vytvorené: 21. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 4 plátky bravčovej krkovičky bez kosti (môže byť aj karé), soľ, mleté čierne korenie, 2 PL bravčovej masti, 5 dkg údenej slaniny, 1 cibuľu, rascu, bobkový list, 3 strúčiky cesnaku, 40 dkg kyslej kapusty, 3 zemiaky, 1 kyslú smotanu, syr Eidam. 

Postup: plátky mäsa mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, z oboch strán opečieme na rozpálenej masti a vyberieme. Do výpeku dáme slaninu nakrájanú na kocky a opražíme. Pridáme rascu, bobkový list a pretlačený cesnak. Pridáme kapustu a dusíme 15 minút. Očistené zemiaky na jemno postrúhame a vmiešame do kapusty a krátko podusíme. Plátky mäsa rozložíme na pekáč. Na každý plátok rozotrieme kapustovú zmes, polejeme kyslou smotanou a zasypeme syrom. Upečieme do mäkka. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovým pyré.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady