Vytvorené: 21. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme: 400 g bravčového pliecka, 400 g hlávkovej kapusty, 200 g cibule, 60 g tuku, 2 dl sladkej smotany, 20 g hladkej múky, 10 g mletej červenej papriky, 10 g cukru, ocot, 10 g sušených hríbov, vodu alebo vývar, soľ.
Postup
1. Bravčové pliecko očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kocky.
2. Cibuľu pokrájame nadrobno a na rozohriatom tuku ju speníme do zlatista Pridáme nakrájané mäso, červenú papriku, posekané sušené hríbiky a osolíme. Všetko podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme. Pred dokončením pridáme pokrájanú hlávkovú kapustu, cukor, ocot a všetko udusíme do mäkka. Šťavu nakoniec zahustíme zápražkou, prevaríme a pred podávaním zjemníme rozšľahanou smotanou.
3. Záhorácky guláš podávame s varenými zemiakmi alebo s knedľou.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |