Tlačiť

Potrebujeme: 400 g bravčového pliecka, 400 g hlávkovej kapusty, 200 g cibule, 60 g tuku, 2 dl sladkej smotany, 20 g hladkej múky, 10 g mletej červenej papriky, 10 g cukru, ocot, 10 g sušených hríbov, vodu alebo vývar, soľ.

Postup

1. Bravčové pliecko očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kocky.

2. Cibuľu pokrájame nadrobno a na rozohriatom tuku ju speníme do zlatista Pridáme nakrájané mäso, červenú papriku, posekané sušené hríbiky a osolíme. Všetko podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme. Pred dokončením pridáme pokrájanú hlávkovú kapustu, cukor, ocot a všetko udusíme do mäkka. Šťavu nakoniec zahustíme zápražkou, prevaríme a pred podávaním zjemníme rozšľahanou smotanou.

3. Záhorácky guláš podávame s varenými zemiakmi alebo s knedľou.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady