Vytvorené: 21. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 400 g bravčového pliecka, 400 g hlávkovej kapusty, 200 g cibule, 60 g tuku, 2 dl sladkej smotany, 20 g hladkej múky, 10 g mletej červenej papriky, 10 g cukru, ocot, 10 g sušených hríbov, vodu alebo vývar, soľ.

Postup

1. Bravčové pliecko očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kocky.

2. Cibuľu pokrájame nadrobno a na rozohriatom tuku ju speníme do zlatista Pridáme nakrájané mäso, červenú papriku, posekané sušené hríbiky a osolíme. Všetko podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme. Pred dokončením pridáme pokrájanú hlávkovú kapustu, cukor, ocot a všetko udusíme do mäkka. Šťavu nakoniec zahustíme zápražkou, prevaríme a pred podávaním zjemníme rozšľahanou smotanou.

3. Záhorácky guláš podávame s varenými zemiakmi alebo s knedľou.

 

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady