Vytvorené: 21. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme: 1 kg polohrubej múky, 150 g masla, 150 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 20 g droždia, 200 g orechov, 150 g kockového cukru, 1 vajce na potretie, vlažné mlieko, práškový cukor na posypanie, soľ.
Postup
1. Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtka, soľ a maslo.
2. Vypracujeme tuhšie cesto ako na vianočku a necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 5 rovnakých kúskov a sformujeme z nich bochníky. Bochníky prikryjeme obrúskom a necháme znova vykysnúť.
3. Potom ich rozšúľame na valčeky o hrúbke jedného prsta a navinieme tesne vedľa seba na špeciálne pomastené plechové alebo drevené valce, ktoré položíme na osobitné podstavce. Navinuté cesto necháme podkysnúť a potom ho potrieme rozšľahaným vajcom, obalíme posekanými orechmi a rozdrveným kockovým cukrom.
4. Cesto pečieme v rúre tak, že valce, ktoré majú na konci štvorhranný výstupok, dáme na osobitné podstavce. Počas pečenia ich obraciame, aby sa cesto pieklo rovnomerne.
5. Upečené trdelníky stiahneme z valca, pokrájame na krúžky a posypeme práškovým cukrom.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |