Tlačiť

Potrebujeme: 1 kg polohrubej múky, 150 g masla, 150 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 20 g droždia, 200 g orechov, 150 g kockového cukru, 1 vajce na potretie, vlažné mlieko, práškový cukor na posypanie, soľ.

Postup

1. Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtka, soľ a maslo.

2. Vypracujeme tuhšie cesto ako na vianočku a necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 5 rovnakých kúskov a sformujeme z nich bochníky.  Bochníky prikryjeme obrúskom a necháme znova vykysnúť. 

3. Potom ich rozšúľame na valčeky o hrúbke jedného prsta a navinieme tesne vedľa seba na špeciálne pomastené plechové alebo drevené valce, ktoré položíme na osobitné podstavce. Navinuté cesto necháme podkysnúť a potom ho potrieme rozšľahaným vajcom, obalíme posekanými orechmi a rozdrveným kockovým cukrom.

4. Cesto pečieme v rúre tak, že valce, ktoré majú na konci štvorhranný výstupok, dáme na osobitné podstavce. Počas pečenia ich obraciame, aby sa cesto pieklo rovnomerne. 

5. Upečené trdelníky stiahneme z valca, pokrájame na krúžky a posypeme práškovým cukrom.

Záhorácke recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady