Vytvorené: 21. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme: 1,2 kg zemiakov typu B, 4 strúčiky cesnaku, 2 ks bobkového listu a soľ.
Postup
1. Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode spolu so štyrmi strúčikmi cesnaku a bobkovým listom. Po uvarení vodu zlejeme a odložíme bokom. Zemiaky si roztlačíme, nie úplne do hladka, ale ani príliš nahrubo. Spravíme si zásmažku, do ktorej roztlačíme strúčik cesnaku. K zemiakom pridáme zásmažku, prilejeme trochu odloženej vody a uvedieme do varu. Za stáleho miešania varíme, prípadne prilejeme ešte trocha vody. Počkáme, kým kaša nezhustne.
2. Dochutíme soľou, pridáme kúsok masla a premiešame.
3. K hotovej kaši podávame buď opečené špekáčiky, klobásu alebo údené mäso.
Toto jednoduché jedlo je sýte a nezaťaží ani našu peňaženku.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |