Vytvorené: 25. 01. 2014 Tlačiť
Potrebujeme na štyri porcie: 24 kuracích krídel, 3 PL sójového oleja, 4 PL ryžového vína, 1/2 ČL soli, 1 ČL cukru, 10 g čerstvého zázvoru, 4 PL sójovej omáčky Ketjap manis.
Postup:
1.-Nožnicami na hydinu odstrihneme z krídel špičky a krídla v kĺbe rozrežeme.
2.-Rozohrejeme olej a časti krídel na ňom opekáme. Pridáme ryžové víno, soľ, cukor, prilejeme 1/2 l vody a všetko necháme prejsť varom.
3.-Zázvor ošúpeme, jemne nakrájame a pridáme ku krídlam. Primiešame sójovú omáčku a všetko necháme odkryté ešte 1/2 hodiny na ohni, kým nie je tekutina lepkavá, teda skoro vyvarená.
4.-Dočervena udusené kuracie krídla rozložíme na predhriatej mise a podávame horúce. Chutia dobre aj studené.
Variant
Namiesto kuracích krídel môžeme použiť i 500 g filé z kuracích pŕs. Najprv ich však musíme nakrájať na asi 2 cm veľké kocky. Namiesto ryžového vína môžeme použiť i sherry alebo suché červené víno.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |