Pikantné kuracie kocky s arašidami (La-c´ ťi-ting/zo S´-čchuanu) :)

Tlačiť

Potrebujeme na 4 porcie: 500 g kuracích pŕs.

Na marinádu: 10 g čerstvého zázvoru, 2 strúčky cesnaku, 2 PL sezamového oleja, 3 PL svetlej sójovej omáčky, 1 PL čínskeho octu, 2 PL čínskej omáčky, 1 PL cukru, 1/2 ČL sečuánskeho korenia.

Okrem toho: 2 jarné cibuľky, polovica zelenej papriky, 1 červenú feferónku, 2 PL sójového oleja, 100 g čerstvých arašidov, 1/8 l hydinového vývaru.

Postup:

1.-Mäso nakrájame na 2 cm veľké kocky. Cesnak a zázvor ošúpeme a nakrájame na jemno.

2.-Zázvor a cesnak zmiešame so zvyšnými prísadami na marinádu. Mäsové kocky vložíme do marinády a necháme marinovať asi 1/2 hodiny.

3.-Medzitým očistíme jarnú cibuľku, paprikové struky a feferónku. Celú zeleninu nakrájame na malé rezance.

4.-Mäso vyberieme z marinády a necháme oschnúť.

5.-Rozohrejeme olej a arašidy na ňom opekáme za stáleho miešania asi 1 minútu. Pridáme mäso a 5 minút miešame na panvici. Pridáme zeleninu a ešte 2 minúty smažíme za častého miešania.

6.-Prilejeme hydinový vývar a 2 minúty prudko dusíme. Jedlo podávame na prehriatej mise.

Poznámka:
čas prípravy je približne 30 minút, čas marinovania je približne 30 minút.

 

Čínske recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady