Sečuánska polievka štipľavokyslá (S´-čchuang tchang/zo S´-čchuanu) :)

Tlačiť

Potrebujeme na štyri porcie: 3 huby tung-ku, 25 g sklených rezancov, 1 l hydinového vývaru, 50 g bravčového stehna, 1 PL múky, štipka soli, 1/4 ČL čerstvo pomletého bieleho korenia, 1 stredne veľký pór, 50 g bambusových výhonkov (z konzervy), 1 PL sójového oleja, 3 PL surových olúpaných morských kreviet, 2 PL kukuričného škrobu, 4 PL sójovej omáčky Ketjap manis, 3 PL octu, 2 PL omáčky čili.

Postup:

1.-Huby vložíme do studenej vody, privedieme ju do varu a huby asi 1 hodinu varíme.

2.-Po asi 1/2 hodine vložíme do vriacej vody sklené rezance a necháme ich spolu s hubami ešte asi 1/2 hodiny variť.

3.-Medzitým privedieme do varu vývar.

4.-Mäso nakrájame na malé rezance a zmiešame s múkou, soľou a korením. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na jemné kolieska. Bambusové výhonky nakrájame na jemné rezančeky. 

5.-Olej rozohrejeme a mäso na ňom krátko osmažíme. Prilejeme vývar a necháme prejsť varom.

6.-Sklené rezance scedíme, prelejeme studenou vodou a nastriháme veľkými nožnicami asi na 10 cm kúsky.

7.-Huby scedíme a vodu z nich si odložíme. Nožičky odkrojíme a klobúčiky nakrájame na drobné rezance.

8.-Do vývaru pridáme sklené rezance, potom postupne zeleninu, huby, krevety a vývar z húb.

9.-Škrob rozmiešame so 6 lyžicami vody, sójovou omáčkou a octom, pridáme do polievky a necháme prevariť. Polievku ochutíme korením a omáčkou čili a podávame horúcu.

Poznámka:
čas prípravy je 1,25 hodiny.

 

Čínske recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady