Vytvorené: 25. 01. 2014 Tlačiť
Potrebujeme na štyri porcie: 3 huby tung-ku, 25 g sklených rezancov, 1 l hydinového vývaru, 50 g bravčového stehna, 1 PL múky, štipka soli, 1/4 ČL čerstvo pomletého bieleho korenia, 1 stredne veľký pór, 50 g bambusových výhonkov (z konzervy), 1 PL sójového oleja, 3 PL surových olúpaných morských kreviet, 2 PL kukuričného škrobu, 4 PL sójovej omáčky Ketjap manis, 3 PL octu, 2 PL omáčky čili.
Postup:
1.-Huby vložíme do studenej vody, privedieme ju do varu a huby asi 1 hodinu varíme.
2.-Po asi 1/2 hodine vložíme do vriacej vody sklené rezance a necháme ich spolu s hubami ešte asi 1/2 hodiny variť.
3.-Medzitým privedieme do varu vývar.
4.-Mäso nakrájame na malé rezance a zmiešame s múkou, soľou a korením. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na jemné kolieska. Bambusové výhonky nakrájame na jemné rezančeky.
5.-Olej rozohrejeme a mäso na ňom krátko osmažíme. Prilejeme vývar a necháme prejsť varom.
6.-Sklené rezance scedíme, prelejeme studenou vodou a nastriháme veľkými nožnicami asi na 10 cm kúsky.
7.-Huby scedíme a vodu z nich si odložíme. Nožičky odkrojíme a klobúčiky nakrájame na drobné rezance.
8.-Do vývaru pridáme sklené rezance, potom postupne zeleninu, huby, krevety a vývar z húb.
9.-Škrob rozmiešame so 6 lyžicami vody, sójovou omáčkou a octom, pridáme do polievky a necháme prevariť. Polievku ochutíme korením a omáčkou čili a podávame horúcu.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |