Tlačiť

Potrebujeme: 800 g zemiakov, 150 g hrubej múky, soľ, pomleté oškvarky, husaciu masť.

Postup: zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme, prelisujeme alebo postrúhame, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na kolesá v priemere asi 16 cm. Pečieme ich nasucho na teflónovej panvici alebo platni. Hotové posypeme čiernym korením alebo oškvarkami, stočíme ako palacinky a konce ohneme pod seba, dobre ich omastíme masťou a upečieme do chrumkava. Podávajú sa k polievkam.

 

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady