Vytvorené: 19. 12. 2013 Tlačiť
Potrebujeme: 800 g zemiakov, 150 g hrubej múky, soľ, pomleté oškvarky, husaciu masť.
Postup: zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme, prelisujeme alebo postrúhame, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na kolesá v priemere asi 16 cm. Pečieme ich nasucho na teflónovej panvici alebo platni. Hotové posypeme čiernym korením alebo oškvarkami, stočíme ako palacinky a konce ohneme pod seba, dobre ich omastíme masťou a upečieme do chrumkava. Podávajú sa k polievkam.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |