Autor: Dimana Ivanová, Marin Nikolov
Korektor: Nadežda Poláková
Vytvorené: 30. 05. 2015 Tlačiť
Potrebujeme: kyslé kapustné listy[1], 1 cibuľu, 1 mrkvu, 6-7 ks hríbov z konzervy, 400 g mletého mäsa, 1/3 čajovej šálky ryže, čierne korenie, červenú papriku a soľ, zeleninový bujón, petržlen, bobkový list, 3-4 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, 3-4 lyžice sójovej omáčky, olej.
Postup: orežeme a opláchneme kapustné listy. Na malé kocky nakrájame cibuľu a huby. Mrkvu nastrúhame. Do mletého mäsa pridáme trošku vody a dôkladne premiešame. Vo veľkej panvici udusíme cibuľu, mrkvu a huby. Potom pridáme červenú papriku, paradajkový pretlak a sójovú omáčku. Udusenú zmes zmiešame s mletým mäsom, rozdrobeným bujónom, korením a znova dobre premiešame. Na panvici dusíme asi 5 minút a potom pridáme ryžu. Po 2 minútach panvicu odstavíme. Zmesou naplníme kapustné listy a zvinieme ich. Dáme ich do hlinenej nádoby alebo kastróla. Pritlačíme ich na dno a zalejeme zmesou z kyslej kapusty a vody (1:1). Na miernom ohni ich pečieme asi 2 hodiny.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |