Autor: Dimana Ivanová, Marin Nikolov
Korektor: Nadežda Poláková

Tlačiť

Potrebujeme: kyslé kapustné listy[1], 1 cibuľu, 1 mrkvu, 6-7 ks hríbov z konzervy, 400 g mletého mäsa, 1/3 čajovej šálky ryže, čierne korenie, červenú papriku a soľ, zeleninový bujón,  petržlen,  bobkový list, 3-4 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, 3-4 lyžice sójovej omáčky, olej.

Postup: orežeme a opláchneme kapustné listy. Na malé kocky nakrájame cibuľu a huby. Mrkvu nastrúhame. Do mletého mäsa pridáme trošku vody a dôkladne premiešame. Vo veľkej panvici udusíme cibuľu, mrkvu a huby. Potom pridáme červenú papriku, paradajkový pretlak a sójovú omáčku. Udusenú zmes zmiešame  s mletým mäsom, rozdrobeným bujónom, korením a znova dobre premiešame. Na panvici dusíme asi 5 minút a potom pridáme ryžu. Po 2 minútach panvicu odstavíme. Zmesou naplníme kapustné listy a zvinieme ich. Dáme ich do hlinenej nádoby alebo kastróla. Pritlačíme ich na dno a zalejeme zmesou z kyslej kapusty a vody (1:1). Na miernom ohni ich pečieme asi 2 hodiny. 

[1] Pripravujú sa obdobne ako naša kyslá kapusta. Vykvasiť sa dá celá kapustná hlava.

 

Bulharské recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady