Vytvorené: 19. 12. 2013 Tlačiť

Potrebujeme: 500 g sádla, 600 g múky, 4 žĺtky, 2 naberačky studenej vody, 1-2 polievkové lyžice octu, soľ.

Postup: sádlo zomelieme, pridáme polovicu múky, vymiesime, odložíme na chladné miesto. Do druhej polovice múky dáme žĺtky, vodu, ocot, soľ, vypracujeme cesto a rozvaľkáme, položíme naň sádlové cesto. Potom poskladáme ako list, necháme 20 minút odpočinúť, rozvaľkáme, opäť poskladáme (opakujeme 2-3 krát). Vyvaľkáme na hrúbku 1-0,5 cm, pokrájame na štvorce a plníme slivkovým lekvárom. Prekladáme do tvaru trojuholníka, necháme 2 hodiny v chlade a pečieme vo vyhriatej rúre.

Malokarpatská kuchyňa 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady