Tlačiť

Potrebujeme: 1 kg múky, 4 dl práškového cukru, 2 kávové lyžičky sódy bikarbóny, 2 kávové lyžičky škorice, 2 kávové lyžičky mletých klinčekov, štipka soli, 100 g masti alebo margarínu, 3 celé vajcia, 3 dl medu.

Na ozdobenie: 1 vaječný bielok, 3 polievkové lyžice kryštálového cukru.

Postup: práškové suroviny spolu premiešame a pridáme masť alebo margarín. Do stredu nalejeme med, vajcia a všetko zmiešame. Z cesta odkrojíme menší kus, ktorý rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm na dobre pomúčenej doske. Vykrajujeme alebo vyrezávame figúrky a dáme ich na jemne pomastený a múkou posypaný plech. Pečieme v rúre pri strednej teplote, ale dávame pozor, aby medovníky neprihoreli, lebo sa pečú rýchlo. Vrch medovníkov ozdobíme cukrovou penou. Bielok vyšľaháme spolu so štipkou soli na tuhý sneh. Do tuhého snehu vmiešame 3 polievkové lyžice cukru. Časť snehu dáme do mikroténového vrecka, na ktorom odstrihneme roh, aby vznikol 1,5 mm otvor a ozdobíme medovníky.

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Simulácie Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 1.11.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady