Vytvorené: 25. 01. 2014 Tlačiť
Potrebujeme na 4 porcie: 500 g bravčového pliecka, 2 cibule, 2 červené a 2 zelené papriky, 200 g šalotky, 1 stredne veľký ananás (asi 500 g), 250 g malých šampiňónov, 2 PL sójového oleja, 150 ml hydinového vývaru, 4 ČL rajčiakového pretlaku, 5 PL čili omáčky, 2 ČL ružovej papriky, 1/2 ČL mletého čili korenia, 1 ČL čínskeho korenia, 1 ČL tabaska, 100 ml ryžového vína alebo cherry.
Postup:
1.-Mäso nakrájame na 1,5 cm veľké kocky. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nahrubo.
2.-Papriky umyjeme, očistíme, rozkrojíme na štvrtinky a tie pokrájame na malé rezančeky. Šalotku ošúpeme.
3.-Ananás ošúpeme, rozrežeme na štyri diely, zbavíme drevnatého hlúbu a nakrájame na malé kúsky. Šampiňóny očistíme a umyjeme.
4.-Olej rozohrejeme a opečieme na ňom kocky mäsa. Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, rezančeky papriky a všetko spolu usmažíme.
5.-Postupne pridávame huby, šalotku, ananás, zmes rozriedime vývarom a vmiešame do nej rajčiakový pretlak. Omáčku dochutíme čili omáčkou, ružovou paprikou, mletým čili, čínskym korením a tabaskom.
6.-Ragú necháme na malom ohni ešte 3/4 hodinu pod pokrievkou dodusiť, pričom často miešame. Nakoniec všetko zalejeme ryžovým vínom alebo ochutíme sherry a podávame horúce.
· Simulácie z fyziky· O Slovensku po slovensky· Slovenské kroje· Kurz národopisu· Diela maliarov· Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel· Odborné obrázkové slovníky· Poradňa žiadaného učiteľa· Rýchlokurz Angličtiny. Rozprávky (v mp3)· PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)Seriály:· História sveta (1÷6)· História Slovenska (1÷5)· História módy (1÷5).
Členstvo na portáli
Poznámka pre autora
Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady |