Autor: Dimana Ivanová, Marin Nikolov
Korektor: Nadežda Poláková

Vytvorené: 03. 05. 2015 Tlačiť

Potrebujeme: štrúdľové cesto (1 balenie), 4 vajíčka, téglik bieleho jogurtu, 300 g balkánskeho syra, 1 dcl rastlinného oleja, 1 zarovnanú čajovú lyžičku sódy.

Postup: v miske rozmiešame vajcia, pridáme rozdrobený balkánsky syr, biely jogurt, sódu a ½ dcl oleja. Zvyškom oleja vymastíme plechovú formu, do ktorej vložíme ¼ štrúdľového cesta tak, aby pokrývalo celú plochu plechu. Prstami vytvarujeme okraje vysoké asi 1 cm. Jednou naberačkou pripravenej zmesi rovnomerne vyplníme vzniknutý priestor. Toto opakujeme asi 4-krát tak, aby posledné poschodie banice tvorila zmes. Banicu pečieme v trúbe pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Po upečení ju prikryjeme  vlhkou utierkou.

 

Bulharské recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Umela inteligencia Novy narodopis Teoria poezie 3D-tlac Arduino Nove rekordy Prudove chranice Robotika Priemysel 4.0 Dejiny Slovenska do roku 1945 ang_znacky_fluidsim LOGOSoftComfort Novinky Historia elektromobilov Free e-kurzy Elektrina pre ZŠ Druhá svetová vojna Cvičebnice O troch pilieroch EP je spat Prehlad Fyzika Prehlad Informatika Ako sa učiť a ako učiť Dejiny sveta

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?)
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť


    Copyright © 2013-2024 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady