Autor: Dimana Ivanová, Marin Nikolov
Korektor: Nadežda Poláková

Tlačiť

Potrebujeme: štrúdľové cesto (1 balenie), 4 vajíčka, téglik bieleho jogurtu, 300 g balkánskeho syra, 1 dcl rastlinného oleja, 1 zarovnanú čajovú lyžičku sódy.

Postup: v miske rozmiešame vajcia, pridáme rozdrobený balkánsky syr, biely jogurt, sódu a ½ dcl oleja. Zvyškom oleja vymastíme plechovú formu, do ktorej vložíme ¼ štrúdľového cesta tak, aby pokrývalo celú plochu plechu. Prstami vytvarujeme okraje vysoké asi 1 cm. Jednou naberačkou pripravenej zmesi rovnomerne vyplníme vzniknutý priestor. Toto opakujeme asi 4-krát tak, aby posledné poschodie banice tvorila zmes. Banicu pečieme v trúbe pri teplote 200 stupňov asi 30 minút. Po upečení ju prikryjeme  vlhkou utierkou.

 

Bulharské recepty 

Hodnotenie užitočnosti článku:


    Simulácie Kurzy DA Ako sa učiť a ako učiť Príprava študentov pomocou IKT História hydrauliky História stlačeného vzduchu Dejiny sveta Dejiny Slovenska

     

    O VŠETKÝCH KURZOCH 

     

    · Simulácie z fyziky 
    · O Slovensku po slovensky 
    · Slovenské kroje
    · Kurz národopisu
    · Diela maliarov
    · Kontrolné otázky, Domáce úlohy, E-testy - Priemysel
    · Odborné obrázkové slovníky
    · Poradňa žiadaného učiteľa
    · Rýchlokurz Angličtiny
    . Rozprávky (v mp3)
    · PREHĽADY (PRIBUDLO, ČO JE NOVÉ?) do 13.7.2019
    Seriály:
    · História sveta (1÷6)
    · História Slovenska (1÷5)
    · História módy (1÷5).

                                       
    Členstvo na portáli
    Mám účet a chcem sa prihlásiť Prihlásiť sa
    Nemám účet, ale chcel by som ho získať Registrovať sa
    Poznámka pre autora

    Ak ste na stránke našli chybu, dajte nám vedieť

    Newsletter

    Nenechajte si ujsť žiadny nový článok

    @

    Copyright © 2013-2019 Wesline, s.r.o. Všetky práva vyhradené. Mapa stránky ako tabuľka | Kurzy | Prehľady